Fetel odlazi iz Red Bula, Kvjat dolazi na njegovo mesto


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 03.10.2014.


Fetel odlazi iz Red Bula, Kvjat dolazi na njegovo mesto

©RedBullF1

Nemac se pridružio timu iz Milton Kinsa pred sezonu 2009 i ta kombinacvija bila je dominantna sve do ovogodišnje sezone. Fetel je od tada osvojio četiri titule prvaka pobedivši na 38 Velikih nagrada uz 44 pol pozicije u proteklih šest sezona.

Red Bul je takođe potvrdio da će Danil Kvjat, koji je impresionirao u svojoj debitantskoj sezoni u Toro Rosu biti promovisan u glavni tim i voziti sa Danijelom Rikardom.

"Sebastijan Fetel nas je obavestio da napušta Infiniti Red Bul na kraju sezone 2014. Želimo da se zahvalimo Sebastijanu na neverovatnoj ulozi koju je imao u Infiniti Red Bulu u poslednjih šest godina".

"Dok želimo Sebastijanu sve najbolje u nastravku njegove karijere, gledamo u budućnost sa uzbuđenjem, jer upražnjeno mesto pravi put za sledeću generaciju vozača Red Bula. Junior program Red Bula razvo je dokazane talente u poslednje vreme, uključujući Sebastijana Fetela i Danijela Rikarda, koji je u bolidu RB10 postao trostruki pobednik u prvoj sezoni sa timom".

"Zadovoljstvo nam je da objavimo da će se Danijelu u sezoni 2015 pridružiti još jedna zvezda u usponu, Danil Kvjat", stoji u saopštenju Red Bula.

Fetel bi uskoro trebao da objavi svoje planove, ali je Kristijan Horner već izjavio da je Nemac na putu za Ferari.

Fetelov odlazak pravi prilične promene na "tržištu vozača". Fetel (27) tipovan je za odlazak u Ferari, dok bi Alonso trebao da pređe u Meklaren na mesto Batona ili Magnusena. Promocija Kvjata u Red Bul ostavlja upražnjeno mesto u Toro Rosu u kome je za sada siguran samo Maks Ferštapen.