Ferari rešen da nadmaši Vilijams


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 29.09.2014.


Ferari rešen da nadmaši Vilijams

©FerrariF1

Na pet trka do kraja šampionata tim iz Maranela nalazi se u borbi za treće mesto sa Vilijamsom. Tim iz Grouva preuzeo je treće mesto na VN Italije, a vozači Ferarija uspeli su da u Singapuru smanje razliku za te Viilijams sada ima prednost od 9 bodova.

Tehnički direktor Skuderije, Džejm Alison, želi da već u Japanu vidi promenu u plasmanu.

"Otišli smo iz Singapura zadovoljni jer se rad na poboljšanju mehaničkog prijanjanja isplatio. Na Suzuku i preostale trke idemo rešeni da smanjimo razliku u odnosu na Vilijams, kao i da pokušamo da se probijemo ispred njih".

Alison očekuje da će Suzuka biti vrhunski test novih turbo motora.

"Suzuka je jedna od legendarnih staza, sa krivinama punim izazova. Biće to jedan od najvećih testova i tehničkih izazova za bolide koji ne zahteva samo dobro držanje u S kompleksu, već i u sporim krivinama i dugim pravcima koji mogu da otkriju slabosti vozača i bolida", rekao je Alison.

Ferari je na svim trkama donosio inovacije na bolid F14T, a tehnološka trka će se nastaviti do same završnice šampionata jer je novčani bonus od sponzora i TV prava prilično veći ako tim završi na trećem mestu.

Tim iz Grouva takođe je dosta unapredio FW36. Dok su promene na aerodinamici manje vidljive, poznato da Vilijams konstantno radi delovima unutar šasije, njihovom modifikovanju, smanjenju težine i centra težišta, kao i unutrašnjem hlađenju.