Kejtrem želi novi ugovor sa Eriksonom


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 25.09.2014.


Kejtrem želi novi ugovor sa Eriksonom

©CaterhamF1

"Fenjeraš" u Formuli 1 kuburi sa finansijama još od početka sezone. Manfredi Raveto, koji je nasledio Kristijana Albersa u toku rekonstrukcije ipak otkriva i deo planova i detalja za narednu sezonu.

Dok Pireli pritiska Kejtrem da pre Velike nagrade Japana isplati dugovanja za pneumatike, Raveto najavljuje namere tima da Eriksonu ponudi novi ugovor.

"U Singapuru sam video Eriksona u najboljem ovogodišnjem izdanju. Žao mi je šansi propuštenih na slobodnim treninzima i kvalifikacijama usled tehničkih problema jer mislim da bi bez njih strtovao sa bolje pozicije. I pored svega, uspeo je da se izbori sa obe Marusije i odvozi fantastičnu trku na veoma teškoj stazi. Veoma smo srećni sa njegovim napretkom i naša vrata su mu otvorena za sledeću sezonu. Počeli smo razgovorre sa njegovim menadžmentom i sponzorima jer je tim ove godine uložio u njegov razvoj. Sledeće godine radije bismo voleli da ga vidimo u našem bolidu nego u tuđem, kako bi pokupili rezultate naših investicija", rekao je Raveto.

Žurba da se obezbedi podrška sponzora bar jednog vozača govori u kakvim se problemima nalazi Kejtrem. Pored njega Marusija i Zauber su takođe u velikim finansijskim teškoćama ali su oni i pored toga, kao znak nade da se ni njima ne bliži kraj, umesto vozača najavili da rade na bolidima za sezonu 2015.