Bulije: "Nećemo objaviti vozačku postavu na Suzuki"


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 22.09.2014.


Bulije: "Nećemo objaviti vozačku postavu na Suzuki"

©McLarenF1

Tokom celog vikenda u Singapuru, širom padoka, kružile su spekulacije o Fernandovom povratku u tim. To je takođe povezivano sa mogućom najavom transfera na Suzuki, stazi koja je u vlasništvu Honde, Meklarenovog novog snabdevača pogonskim jedinicama. To se pojačalo pogotovo nakon Alonsove izjave za španske novinare da će njegova budućnost biti otkrivena u narednih par nedelja.

Međutim, kada je trkački direktor Meklarena upitan o istinitosti ovih pretpostavki, kratko je odgovorio: "Apsolutno ne, nema planova o bilo kakvim objavama još uvek".

Nakon pritisaka upornih novinara da li je doneta odluka o vozačkoj postavi, Bulije je malo popustio i rekao tajanstveno je rekao da je odlučeno, dok se ponovo nije povukao.

"Manje više, odluka je doneta. Još uvek je pitanje otvoreno ali je odluka pred vratima. Molim vas, ne uvrćite mi ruku, neću više ništa reći", nasmejao se Bulije.

Takođe je dodao da će odluka biti kompromis između šefa tima, Rona Denisa i njega, kao i da se nisu mnogo raspravljali.

"To smo Ron i ja. Ali Ronova je poslednja, pošto je on vlasnik i predsednik kompanije. Tj, da budem precizan do kraja, poslednju reč ima upravni odbor."

"Da budem iskren, Ron i ja smo prilično transparentni i otvoreni jedan sa drugim. Svako ima svoju tačku gledišta, ponekad nam se mišljenja mimoilaze, ali znamo šta hoćemo, šta očekujemo, gde želimo da budemo i to sjajno funkcioniše", završio je Bulije.

Dženson Baton je u Meklarenu od 2010, međutim njegov ugovor ističe na kraju ove sezone. Sa druge strane, Magnusen je dosta napredovao kroz timski junior program prešavši u seniorsko mesto tek ove godine.