Horner prezadovoljan performansama vozača


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 21.09.2014.


Horner prezadovoljan performansama vozača

©RedBullF1

Fetel je završio na drugom mestu, uspevši tako da smanji razliku u broju boljih plasmana svog klupskog kolege Rikarda. Ipak, Australijanac je završio takođe na podijumu i do samog kraja trke je pritiskao svog klupskog kolegu.

"Imao sam dobar start, prestigao Danijela i odvozio solidnu trku. Malo smo se igrali sa strategijom pošto nas je pritiskao Alonso. Vozilo bezbednosti je izašlo u najgorem mogućem momentu za nas ali smo uspeli da izguramo na istim gumama do kraja trke. Nije bilo svrhe boriti se sa Hamiltonom na kraju trke, bio je na novim gumama, a ja sam morao da kontrolišem trošenje guma do kraja trke, a one su već tada bile prilično istrošene. Lepo je popiti hladan šampanjac na podijumu", rekao je Fetel.

Fetel je mišljenja da je Hamilton na kraju trke prilično rizikovao bez potrebe, posle izlaska iza njega 7 krugova do kraja. Iako je imao dosta vremena Hamilton je napao odmah po izlasku i prošao ga u krivini 6.

"Nisam bio siguran šta radi. Dao sam mu prostor da me prođe sa unutrašnje strane, bio je nestrpljiv da se vrati u vođstvo. Morao sam da se povučemi propustim ga, nije bilosvrhe boriti se. Drugo mesto je najbolje što smo mogli da ostvarimo".

"Bili smo veoma brzi u kvalifikacijam i da budem iskren, očekivao sam da budemo bliži Mercedesima u trci. Nismo bili brzi u prvom stintu, a imali smo i drugih problema sa kočnicama i motorom. Osećao sam se kao kod kuće jer Singapur nije daleko od Australije. Sve u svemu solidan vikend za nas", rekao je Rikardo.

"Odlične performanse oba vozača. Posle interesantnog starta Fernando je morao da vrati poziciju Sebastijanu ali ne i Danijelu. Posle toga trudili smo se da što bolje uđemo u trku. Prešli smo na super meke gume na prvom servisu, Alonso nas je pretekao, pa smo morali da menjamo strategiju. Onda je izašlo vozilo bezbednosti u najgorem mogućem trenutku i morali smo da donesemo važnu odluku - da li da idemo na servis ili idemo sa tim gumama do kraja. Vozači su odradili neverovatan posao, uspevši da dovezu bolide RB10 na cilj sa prilično istrošenim gumama. Drugo i treće mesto oslikava izuzetne performanse tima, posebno ako uzmemo u obzir i dupli pit stop koji je urađen u izuzetnom vremenu", rekao je Horner.