Vern: "Osećaj isti kao da sam na podijumu"


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 20.09.2014.


Vern: "Osećaj isti kao da sam na podijumu"

©ToroRossoF1

Francuz se izgleda prepustio vožnji uvidevši da mora dati sve od sebe kako bi pronašao angažman u Formuli 1 za sledeću sezonu, jer je Toro Roso već objavio da Maks Ferštapen vozi njegov bolid u sezoni 2015.

Vern je uspeo da na stazi Marina Bej pokaže svoje kvalitete i da posle starta sa poziciji 12, završi na poziciji 6 i pored dve kazne od 5 sekundi.

Vern sada ima 19 bodova, dok je Kvjat osvojio 8. Toro Roso se pozicionirao na 7. mesto u poretku konstruktora i sada je gotovo izvesno da će na istoj i ostati iako je još 5 trka ostalo do kraja sezone. Trebalo bi se desiti veliko iznenađenje da Lotus, Marusija ili Zauber osvoje 20 ili 30 bodova do kraja sezone, u zavisnosti od tima.

Danil Kvjat je imao prilično tešku trku sa dosta proklizavanja, a uz dehidraciju usled kvara pumpe za dotok vode, Rus je sa dosta muka priveo trku kraju, završivši na poziciji 14.

"Šesto mesto je kao podijum za nas, presrećan sam. Ovo je dobar rezultat za mene uzimajući u obzir sledeću godinu. Mislim da sam danas pokazao moj potencijal. Danas sam uradio sve što sam mogao", rekao je Vern, posle svog najboljeg izdanja u sezoni 2015.