Fors Indija preuzela 5. mesto od Meklarena


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 20.09.2014.


Fors Indija preuzela 5. mesto od Meklarena

©ForceIndiaF1

Serhio Perez se probio na sedmo mesto posle kontakta sa Zutilom u kome je ostao bez prednjeg krila, a zbog incidenta je morao i na četvrti servis svog VJM07. Ipak, posle servisa u završnoj fazi je imao novije gume koje su mu pomogle da se domogne sedme pozicije. Niko Hilkenberg je završio na devetoj poziciji posle maratonskog završnog stinta.

Najveći rival Meklaren osvoji je samo bod, pa je Fors Indija stekla prednost od 6 bodova pred 5 završnih trka sezone.

"Otići iz Singapura sa 8 bodova i 5. mestom u poretku konstruktora je odličan rezultat. Bila je ovo teška trka za nas sa puno iznenađenja, posebno za Čeka (Perez), a u samoj završnici smo tek počeli da kontrolišemo situaciju. Imali smo pred nama nekoliko teških odluka koje smo morali da donesemo na pit volu i mislim da smo odradili dobar posao".

"Imali smo i malo sreće ali smo iskoristili sve prilike koje su nam se ukazale. Čeko i Niko su odvozili neverovatnu trku. Sve se lepo uklopilo za nas pred pet završnih trka na kojima je bitno da osvajamo bodove sa oba auta", rekao je Malija.

"Ovo je jedan od onih rezultata koji vam daju fantastičan osećaj, to je više od bodova, radi se o načinu na koji ste osvojili bodove. Sve je krenulo protiv nas ali nismo odustali, povratili smo se u trku još jači", rekao je Perez.

"Možda je bilo bolje da smo odradili još jedan servis. Verovatno bi završili na boljim pozicijama ali takve odluke su uvek teške, pogotovu u datim trenucima. Dobra stvar je što smo sa oba auta završili u bodovima", rekao je Hilkenberg.