Mlaki rezultati za Vilijams


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 20.09.2014.


Mlaki rezultati za Vilijams

©WilliamsF1

Veoma dugi period sa sigurnosnim vozilom doneo je promenu strategija kod svih timova a tako i kod Vilijamsa. Tako su 3 zaustavljanja zamenjena sa 2.

Felipe je dobro iskoristio ovu strategiju obišavši Raikonena, dok je Botas imao manje sreće. Finac je u potpunosti ostao bez prijanjanja u poslednjem krugu te je sa šestog pao na jedanaesto mesto za samo par krivina. Sa ovim rezultatima, Vilijams je ipak zadržao treće mesto u poretku konstruktora.

Felipe Masa je zadovoljan rezultatima trke, pogotovo ako se uzmu u obzir okolnosti posle Perezovog incidenta. Rekao je da je peto mesto najbolje što je mogao da ostvari s obzirom na prirodu ove staze. Takođe je dodao da mu je krivo zbog timskog kolege i da je to velika šteta za ceo tim.

"Promenili smo strategiju sa 3 na 2 zaustavljanja nakon veoma duge sesije iza sigurnosnog vozila. Poslednja deonica je bila ključna jer je dovela pneumatike do krajnjih granica, ali sam nekako uspeo. Prijanjanje je bilo vrlo slabo u poslednjih nekoliko krugova, ali sam imao dovoljno prostora ispred Kimija da dovezem auto kući", izjavio je Brazilac.

Valteri sa druge strane, nije imao toliko sreće sa gumama, koje nisu uspele da izdrže do kraja. U poslednjem krugu je imao veliku blokadu zadnjih točkova dok se branio, te je degradacija guma bila prevelika.

"Nakon blokade, gume su potpuno otišle. Nisam uopšte imao prijanjanja i ostali su me lagano prolazili. Takođe sam imao problema sa upravljačkom jedinicom u poslednjoj deonici što je još više otežalo brigu o gumama. Potpuno sam izgubio osećaj i da se to nije desilo, možda bih ostao na šestom mestu. Malo je reći da sam razočaran što nisam završio u bodovima jer smo bili dosta konkurentni, ali je bitno da smo sačuvali treće mesto", dodao je Botas.