Hamilton: "San se ostvario"


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 20.09.2014.


Hamilton: "San se ostvario"

©MercedesAMGF1

Hamilton je na stazi Marina Bej ostvario sedmu pobedu ove sezone, a njegov klupski kolega Rozberg je nakon problema na startu završio trku u 14 krugu.

Posle osvajanja novih 25 bodova, Hamilton sa 241 bodom nalazi se u vođstvu ispred Rozberga, sa 3 boda prednosti. Ovo je drugi put da je Hamilton lider šampionata, a prethodni put je bio u maju nakon pobede u Monaku.

"Sinoć sam sanjao da će se nešto ovako dogoditi ali naravno da nikad ne mislite kada se probudite da će se tako nešto desiti. Zahvaljujem se mom timu, ono što su uradili ove godine zaista je neverovatno. Bez njih ne bih uspeo".

"Takođe, očekivao sam da imam "čist" vikend i to je bilo upravo to. Očigčedno ovo nije najbolji rezultat za tim. Uvek stremiimo da zauzmemo prvo i drugo mesto, što govori da imamo još posla", rekao je Hamilton.

Iako je pobeda na izgled bila prilično lagana, Hamilton je imao dosta briga jer je na kraju trke morao na obavezni pit stop po drugu smešu guma. Do odlaska na servis uspeo je da napravi prednost od 25,2 sekundi nad Fetelom i uspeo da se vrati na drugo mesto.

Britanac u takvoj situaciji nije osećao veliki pritisak.

"Nisam imao preveliki pritisak. Nisam znao situaciju najbolje u slučaju da opet izađe volzilo sigurnosti ali sam zanao da imamo dobre šanse za pobedu", dodao je.