Pireli objasnio ponašanje guma pri brzini od 350km/h


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 11.09.2014.


Pireli objasnio ponašanje guma pri brzini od 350km/h

©PirelliF1

Dok je bio u zavetrini na glavnom pravcu u Monci, Rikardo je postavio brzinski rekord. Pri toj brzini gume se rotiraju 2800 puta u minutu, odnosno 50 puta u sekundi.

Ove ekstremne brzine imaju ogroman uticaj na gume. Pri punoj brzini, što je često slučaj u Monci, guma je pod pritiskom od 1000 kiligrama koju stvara sila prijanjanja. Još jedan bitan aspekt je da velika brzina generiše veliku centifugalnu silu same gume.

Zbog ovih pritisaka otisak naleganja gume se povećava, a deo koji je u kontaktu sa podlogom pod velikim je pritiskom, kao što je prikazano na prvoj ilustraciji. Struktura gume je neverovatno jaka i elastična kako bi se izborila sa konstantnim savijanjem.

Sika 1. Na brzinama ispod 350 km/h donji deo gume trpi primetne deformacije

U isto vreme gornji deo gume (koji nije u kontaktu sa podlogom na ilustraciji 2) pod velikom je centrifugalnom silom ali i pored svega guma ne menja mnogo svoj oblik rastežući se samo do 1%. Ovo se postiže malom težinom bolida i ekstremno velikom tvrdoćom materijala koje je Pireli razvio za Formulu 1.

Slika 2. Pri brzinama većim od 350 km/h gornji deo gume menja oblik za 1%, iako je pod uticajem ogromne centrifugalne sile

Formula 1 gume su proizvedene upravo sa osvrtom na ovakve ekstremne sile tokom laboratorijskog ispitivanja. Pre nego što je guma i "videla" trkačku stazu izložena je višim opterćenjima nego što su za sada moguća na stazama. Tako se guma ubrzava i do 450km/h i ne samo to, ispituje se i uticaj ivičnjaka pri brzini od 250 km/h po kojima je Monca čuvena.

Sile opterćenja koje deluju na gume u Monci su skoro nezamislive ali Pireli nastavlja da podiže kvalitet guma na viši nivo kako i ukupne performanse odgovorile izazovima koji vladaju u moto-sportu. Cela tehnologija ima dalju primenu u auto industriji gde Pireli proizvodi gume za super automobile, a poznati brend ovog proizvođača su gume "P Zero".