Ričardo menja Kartikejana


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 01.07.2011.


Ričardo menja Kartikejana

©

Indijski vozač nije bio na nivou timskog kolege Vitantonia Liucija još od početka sezone. razlika između najsporijeg timskog para na gridu je oko 0,5 sekundi.

Australijski vozač Danijel Ričardo testirao je za Toro Roso na slobodnim treninzima petkom od početka ove sezone. Za sada nema još zvaničnih obaveštenja ali je izvesno da će Ričardo nastupiti na Silverstonu u bolidu HRT-a.

Situacija koja treba da se dogodi, odnosno zamena vozača u HRT-u polovinom sezone nije nepoznanica. Slično se dogodilo i prošle godine paru Bruno Sena-Karun Čandok, koji je menjan sa Sakonom Jamamotom i Kristijanom Klinom.

Pored performansi najverovatnije je u pitanju novac. Narijan Kartikejan doveo je u tim indijsku kompaniju Tata. Međutim kao i u slučaju vozača od prošle sezone sponzori su izdašni na početku sezone, ali sredinom, kada treba početi uplatu narednih tranši, a timovi trebaju održati korak sa rivalima i početi rad na bolidima za sledeću sezonu, sredstva počinju da kasne. Ovo je verovatno opomena sponzorima jednog vozača ali i prilika da se od sponzora drugog nadomesti nedobijena očekivana suma. Red Bul je napravio prilično konkurenciju po pitanju vozačkog kadra, a sada širi svoje delovanje i na sedište u HRT-u, obezbeđujući sebi što veći izbor kadrova za eventualnu zamenu Vebera za godinu ili dve.

Odvozili li Ričardo dobro, smeši mu se mesto u HRT-u u nastavku sezone, a ako nekim čudom pokupi bod biće jedan od najvećih kandidata za vozača Toro Rosa u narednoj sezoni. Kartikejan će svoju šansu dobiti u najgorem slučaju na trci za VN Indije 30.oktobra