Lotus priznao grešeke u dizajnu šasije


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 09.09.2014.


Lotus priznao grešeke u dizajnu šasije

©LotusF1

Lotus je još na zimskim testovima imao dosata problema. Međutim, fokus je tada, kao i na prvih nekoliko trka, bio na Renoovim motorima ali kada su rezrešeni tim se okrenuo radu na šasiji. Lotus je već prebacio fokus na sezonu 2015 i konačno priznao da će se muke sa šasijom E22 nastaviti do kraja sezone jer nije nepravljen pomak i pored nekoliko paketa aero poboljšanja.

"Početkom sezone imali smao dosta problema sa pogonoskom jedinicom, a sredinom godine otkrili smo da imamo velikih problema sa šasijom koji će teško biti rešivi ove godine. Dobro je da smo ih otkrili pre nego što smo počeli da razvijamo bolid za sledeću sezonu i do kraja sezone ćemo pokušati da spasemo što se spasti može, ali da, sezona će biti teška do samog kraja", rekao je Lopez.

Lopez je ponovio da tim nije u finansijskim teškoćama i da će verovatno ostvariti mali profit i pored toga što se provlače priče o deficitu zbog gubitaka u sezoni 2013. Takođe, on je odbio da kritikuje performanse vozača, tvrdeći da tim ima sve kako bi se borio.

"Kao što sa i ranije rekao, sezona 2014 je takva kakva je. Nismo u poziciji u kojoj smo očekuvali da ćemo biti. Imamo oko 470 ljudi u fabrici, to je još uvek veliki tim, imamo dve godine star vazdušni tunel, imamo dve godine star CFD sistem, a to je ono što nam treba da bi se takmičili".

"Greška je na šasiji i ona nas je dovela u ovu poziciju. Definitivno ne želimo da ponovimo istu grešku. Neću da kažem da ćemo se sledeće godine boriti za šampionat ali ćemo se sigurno vratiti na mesto na kojem smo bili prethodnih godina.

Lopez nije precizirao šta je specifičan problem vezan za E22 šasiju ali je poznato da ti problemi bolid čine nepredvidivim sa posebno izraženom nestabilnošću na kočenju.

Vozačka postava tima trebala bi da ostane neprmenjena. Pastor Maldonado uz podršku naftne kompanije PDVSA već je osigurao mesto, dok se potvrda o Romanu Grožanu očekuje u narednom periodu. Francuz ima želju da u budućnosti nastupi za Meklaren ili Ferari, a njegov ugovor ima klauzulu po kojoj se on može prekinuti ako se on nađe u situaciji u kojoj se nalazi trenutno (nekonkurentan bolid).

Lopez je takođe najavio da će Lotus uskoro dobiti šefa tima. Od odlaska Erika Bulijea u Meklaren, on je preuzeo ulogu šefa, dok mu je zamenik Federiko Gastaldi.