Luka di Montecemolo se povukao sa mesta šefa Ferarija


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 09.09.2014.


Luka di Montecemolo se povukao sa mesta šefa Ferarija

©FerrariF1

Italijan, koji je na ovoj legendarnoj poziciji više od 2 decenije, u nedelju je opovrgao govorkanja da je prisiljen da napusti tim. Tada je izjavio da je spreman da na poziciji ostane još 3 godine i da će isključivo on odlučiti kada je vreme za povlačenje.

Nakon takve izjave odmah je odgovor dao Serđio Marćione, šef Fiat grupacije koji će vrlo verovatno zameniti Montecemola, rekavši da iako odluka o predsedniku Ferari automobila i F1 tima nije u opisu njegovog radnog mesta, niko nije nezamenljiv. Izgleda se tvrdnja obistinila.

"Ovo je kraj jedne ere, jer sam odlučio da napustim poziciju predsedavajućeg nakon skoro 23 sjajne i nezaboravne godine, uz dodatak onih koje sam proveo rame uz rame Sa Enzom od 1970", rekao je Montecemolo.

"Ferari je najlepša kompanija na svetu. Bila je velika čast i privilegija biti njen vođa."

"Ferari čeka veoma važna uloga kao deo FCA Grupe (FIAT Chrysler Automobiles) u nadolazećim oscilacijama na Vol Stritu. Ovo će otvoriti novu drugačiju fazu čiji predvodnik treba da bude izvršni direktor grupe."

"Želim svim akcionarima, pogotovo Pijeru Ferariju koji je uvek bio na mojoj strani, i svim ostalima u kompaniji mnogo mnogo uspešnih godina sa Ferarijem, koje on sigurno zaslužuje."

Di Montecemolo, koji je seo na vodeću poziciju tokom 1991. pohvalio je Ferarijevo osoblje koje je radilo uz njega, dodavši: "Moja zahvalnost, prvo i pre svih, ide izvanrednim Ferarijevim zaposlenima iz fabrike, kancelarija, trkačkih staza i poslovnica širom sveta. Oni su najzaslužnije arhitekte kompanijinog spektakularnog rasta, mnogih nezaboravnih pobeda i transformacije u jednu od najjačih svetskih brendova."

"Moje misli su takođe sa fanovima širom sveta koji su nas uvek podržavali sa velikim entuzijazmom, čak i kroz najteže momente Skuderije."

"Posvetio sam sav svoj entuzijazam i energiju Ferariju tokom svih ovih godina. Pored moje porodice, Ferari je bio, jeste i biće najvažnija stvar u mom životu", emotivno je završio izjavu Montecemolo.