Erik Bulije: "Meklaren-Honda možda već u Abu Dabiju"


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 08.09.2014.


Erik Bulije: "Meklaren-Honda možda već u Abu Dabiju"

©McLarenF1

Šef Honde, Jasuhisa Arai, je ranije dao predviđanje da će njihova pogonska jedinica prvi put izaći na predsezonskom testiranju u Herezu početkom sledeće godine, tek nekoliko nedelja pre starta prvenstva.

Međutim, Bulije je posle VN Italije rekao da Meklaren pogonjen Hondom može da se pojavi na stazi već krajem šampionata.

"Tako je, još uvek nije sve jasno definisano. Sigurna stvar je da će se Meklaren-Honda pojaviti u Herezu. Međutim, postoji mogućnost da se sve kockice poklope i na stazu izađemo ranije", rekao je trkački direktor Meklarena.

"Još uvek ne možemo reći ništa konačno jer nije još poznato. Ali izgleda da može biti pre Hereza. Videćemo", dodao je.

Nadovezujući se na ranije predviđanje koje je dao Arai, valja pomenuti da će Hondin novi 1.6 litarski turbo hibrid uskoro biti spreman za testiranje.

Njegova ocena je da se neće pojaviti na stazi u Meklarenovoj šasiji do sledeće godine.

"Strogo se držimo razvojnog plana i nema kašnjenja. Naš motor, tačnije naša pogonska jedinica, je spremna za celokupno testiranje, ali bez šasije. Još treba vremena da se to dvoje spoji i da se izvrše testovi nad celinom", izjavio je Arai za oficijalni F1 sajt.

"U narednih nekoliko nedelja imaćemo simulacije i početkom sledeće godine izlazimo na stazu, vrlo verovatno u Herezu. To će biti prvo pojavljivanje kompletnog bolida, Hondinog motora u Meklarenovoj šasiji - Honda Meklaren", dodao je Arai.

Testiranje u Abu Dabiju je zakazano za period od 26. do 28. novembra, dva dana nakon završetka ovogodišnjeg šampionata.