Budućnost Monce pod znakom pitanja !


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 07.09.2014.


Budućnost Monce pod znakom pitanja !

©

Berni Eklston, alfa i omega F1, nedavno je izjavio da je trenutni ugovor katastrofa za upravu sa finansijske tačke gledišta. "Posle 2016. zbogom Monca", veoma kratko je rekao Eklston.

Ovaj komentar je izazvao lančanu reakciju negativnih komentara ljudi direktno umešanih u F1 kao i fanova, pogovo među svetski poznatim Tifozima.

Monca je, takođe, veoma važna i za Ferari.

"Monca je jedinstvena", brz je bio u odgovoru vođa propetog konjića iz Maranela, Luka di Montecemolo.

"Ovdašnja atmosfera je neponovljiva. Ne mogu da prihvatim da se dovodi u pitanje budućnost ove staze, ali pričaću sa Bernijem", najavio je.

Razgovor je, izgleda, već počeo ovog vikenda i to između Eklstona i novog upravnika Monce Ivana Kapelija, Italijana i bivšeg F1 vozača.

"Već sam se sreo sa Bernijem i u dolazećim danima će biti još sastanaka. Uradiću apsolutno sve što je u mojoj moći da F1 ovde ostane. Mi težimo produžetku ugovora do 2020. kada ističe i trenutni Konkord ugovor", izjavio je Kapeli danas.

Eklston je takođe potvrdio da se susreo sa zvaničnicima iz Monce.

"Razgovarao sam jutros sa njima i veoma je jednostavno: sve što mi želimo je da Monca pristane na uslove koje važe za sve ostale Evropske trke. Uzeću ugovor od bilo koje staze i samo ću napisati reč 'Monca'", izjavio je šef F1.

Takođe je dodao da veruje da će ugovor na kraju biti postignut. "Nadam se", rekao je, "čine mi se kao sposobni ljudi."