Albers otišao sa mesta šefa Kejtrema


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 07.09.2014.


Albers otišao sa mesta šefa Kejtrema

©Caterhamf1

Albers se pridružio Kejtremu početkom jula kada je Toni Fernandez prodao tim konzorcijumu investitora iz Švajcarske i Bliskog Istoka.

Tim je rano u nedelju, pre početka trke izašao sa zvaničnim obaveštenjem da Holanđanin našušta tim.

"Tokom proteklih meseci dao sam sve od sebe, svu svoju energiju, kako bi preuzimanje tima prošlo što je bolje moguće i kako bi postigli što bolji rezultat za naše investitore, sponzore i sve ljude koji su uključeni u Kejtrem F1 Tim. Neumorno smo radili na rekonstrukciji tima, a u isto vreme smo pravili tehnička poboljšanja za bolid. Stvorili smo bolju osnovu za budućnost tima i postigli dobar pomak u performansama".

"Iz privatnih razloga i kako bih proveo što više vremena sa porodicom odlazim sa mesta šefa tima kome želim sve najbolje u budućnosti", rekao je Albers.

Tim je potvrdio da Manfredi Raveto preuzima Albersove dužnosti.

"Kristijan je bio pouzdan predvodnik za tim od momenta kada se pridružio. Protekli meseci bili su izazovni ali smo krenuli napred i želimo da mu se zahvalimo na napornom radu i posvećenosti. Želimo mu sve najbolje u budućnost", rekao je Raveto.

Glasine u Monci govore da je Albers napustio mesto šefa jer se obećane finansije od novih ivestitiora nisu materijalizovale, a tim je i u sporu sa otpuštenim radnicima nakon julskog restrukturiranja.

Ipak, nova poboljšanja su dala nekakav pomak u rezultatima, a performanse bolida CT05 najbolje je demonstrirao povratnik na mesto vozača Kamui Kobajaši koji je u Monci završio na poziciji 17 ispred rivala iz Marusije, Žila Bajnkija.