Botas srećan zbog Mase


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 06.09.2014.


Botas srećan zbog Mase

©WilliamsF1

Felipe Masa je zabeležio prvi podijum ove sezone zauzimanjem trećeg mesta. Njegov timski kolega osvojio je četiri podijuma u proteklom delu sezone.

Masinom podijumu kumovao je i Botas lošim startom i padom na sredinu grida. Nakon starta, Masa je prestigao Hamiltona, a isto je uradio i Magnusen. Nakon nekoliko krugova uspeo je da pretekne vozača Meklarena, a pritisku Hamiltona u superiornom Mercedesu nije mogo da se odupre, pa je na miru priveo trku kraju jer su konkurenti iza njega vodili žestoku borbu, ujedno odupirući se Botasu i Rikardu koji su se probijali napred.

Do kraja trke Botas se probio na četvrto mesto pa su Masa i Botas zajedno osvojili 27 bodova za tim i probili se na treće mesto u poretku konstruktora ispred trenutno glavnog rivala Ferarija.

Ovo je prvi podijum za Masu još od Velike nagrade Španije prošle godine kada je vozi u ekipi trenutno glavnog rivala - Ferarija.

"Odličan dan za nas, odlična trka, odličan start i tempo u trci iako nisam mogao da se borim sa Mercedesima. Tim je obavio odličan posao. Veoma sam srećan zbog podijuma. Nedostajali su nam tokom sezone, a poseban je osećaj biti na podijumu u Monci. Pozitivna stvar je što smo pretekli Ferari. Neverovatno je gde se Vilijams nalazio prošle godine, a gde je sada u borbi sa vodećim timovima. Borićamo se do poslednje trke da odbranimo treće mesto", rekao je Masa.

"Kao tim odradili smo dobar posao. Srećan sam što vidim Masu na podijumu i nadam se da ćemo tamo uskoro biti zajedno. Imao sam probleme na startu koji su uticali na moju trku. Kada sam doveo gume na radnu temperaturu imao sam dosta posla. Bilo je pravo zadovoljstvo preteći toliko vozača, imao sam odličan tempo", rekao je Valteri Botas.

Vilijams je danas potvrdio da vozačka postava tima ostaje nepromenjena i za sezonu 2015. Oba vozača imala su opcione ugovore, a odnosili su se na zajednički napredak, u kome je Masa uslovljavao performanse bolida, dok je Botasa tim uslovljavao da napravi rezultate u prvih deset.

Ugovor je objavljen pre današnje trke, do koje je Botas osvojio četiri podijuma, a Masa jednu pol poziciju na Velikoj nagradi Austrije. Uz današnjih 27 bodova i novi podijumu i proboj na poziciju 3 u poretku konstruktora u Vilijamsu su verovatno svi prezadovoljni.