Vilijams nastavlja sa pojačanjem kadra


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 28.06.2011.


Vilijams nastavlja sa pojačanjem kadra

©

Džejson Somervil radiće kao rukovodioc aerodinamike počevši od 15. avgusta, dok će Mark Gilan biti glavni operativni inženjer od 1. oktobra. Oba će raditi sa glavnim inženjerom Majkom Kuglanom na razvoju bolida FW34 za sezonu 2012.

Džejson Somervil već je radio u Vilijamsu na razvoju bolida Vilijams FW23, FW24, FW25, a 2003 godine prešao je u Tojotu gde je bio zamenik šefa aerodinamike sve do povlačenja japnske ekipe 2009 godine. Potom se priključuje Renou u kome je imao značajnu ulogu u razvoju ovogodišnjeg bolida Reno - R31.

Mark Gilan ima veliko iskustvo u dinamici vozila kao i u radu na mestu glavnog inženjera trka i testova. Radio je u timovima Meklaren i to u šampionskim sezonama 1998 i 1999, a 2002 prlazi u Jaguar F1 tim. Iz Red Bula odlazi 2005 godine na mesto profesora na Univerzitet Suri, a potom potpisuje ugovor sa Tojotom za mesto šefa aerodinamike.

Vilijams radi na osnaženju svog tehničkog tima posle najave dugogodišnjeg tehničkog direktora, Sema Majklsa, da napušta tim na kraju sezone. Njega će naslediti Majk Kuglan, a sve promene trebale bi da ovaj tim pomere napred na gridu posle dugogodišnje stagnacije.