Has potvrdio partnerstvo sa Ferarijem


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 03.09.2014.


Has potvrdio partnerstvo sa Ferarijem

©HaasF1Team

Džin Has se polako priprema da uđe u Formulu 1. Pre par dana imenu tima dodao je i oznaku "F1", što bi po njegovim rečima trebalo da timu da još veći nivo prepoznatljivosti, a nedugo zatim potvrdio je očekivani ugovor sa Ferarijem o tehničkoj saradnji.

Skuderija Ferari će Has F1 timu isporučivati agregate, menjače i pružati dodatnu tehničku podršku.

Koristeći se pravilom da timovi mogu da kupe skoro svaki deo bolida, izuzev šasije, Has veruje da će uspeti da uz ugovor sa jednim od najiskusnijih timova obezbedi konkurentnost od samog početka F1 avanture.

"Nema kompletnijeg tima u Formuli 1 od Ferarija i tima sa većom istorijom. On je deo Formule 1 od njenog početka i deo Has F1 tima od njegovog početka. Formula 1 je vrh moto-sporta sa posledjnim tehnologijama i jedno je od najatraktivnijih takmičenja u trkačkom sveti. Alijansa sa kompanijom kao što je Skuderija Ferari daje najveće šanse timu za uspeh 2016-e i na dalje", rekao je Džin Has, vlasnik tima.

"Počastvovani smo i uzbuđeni jer imamo Skuderiju Ferari za partnera koji će podržati naš poduhvat. Nema ravnog u Formuli 1 kada su u pitanju tehnička ekspertiza i posvećenost. Shvatamo da je pred nama težak posao ali znajući da imamo njihovu tehničku podršku, razvićemo tim talentovanih ljudi u očekivanom roku i biti spremni i konkurentni za trke u sezoni 2016", rekao je Gunter Stajner, šef Has F1 tima.

"Pre nekoliko meseci udružili smo snage sa Džinom Hasom na komercijalnom nivou i ovo je sledeći prirodan korak našeg rastućeg partnerstva. Naš cilj je da ojačamo naš program proizvodnje agregata za sve timove kupce, a verujemo da novo partnerstvo ima potencijal da preraste tradicionalni nivo snabdevanja motorima i tehničkim servisima. SAD nastavljaju da budu jedno od naših najvažnijih tržišta koje Ferariju nude mnogo interesantnih šansi. Unapred se radujemo saradnji sa Has F1 timom u njegovom nastojanju da postane konkurentan rival na Formula 1 gridu", rekao je Marko Matijači, šef Skuderije Ferari.

U isto vreme Has F1 je otvorio veb sajt Tviter i Fejsbuk naloge.

Da li će tim biti samo razvojna baza za Ferari kao što je Toro Roso za Red Bul, odnosno da liće prerasti sadašnje Ferarijeve partnere Zaubera i Marusiju, videćemo od sezone 2016.