Timovi dogovorili datum za prvi test 2015-e


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 02.09.2014.


Timovi dogovorili datum za prvi test 2015-e

©Fia

Prvi od tri zimska testa počeće 1. februara na Herezu, a druga dva testa voziće se krajem februara, odnosno početkom marta u Barseloni.

Na Herezu će najveća pažnja svakako biti usmerena na Hondu, jer se Japanski proizvođač vraća u Formulu 1 posle šest godina pauze, ovoga puta kao snabdevač motora ekipe Meklaren.

"To će verovatno biti prvi put da će bolid biti prikazan, Meklarenova šasija i Hondin motor - Honda Meklaren, rekao je Jasuhisa Arai, šef Honde.

Ostaje da se vidi ko će sedeti u kokpitu novog Meklarenovog bolida koji će biti pogonjen agregatom Honde.

Meklaren i Honda, kako se navodi, dali su ponudu od 32 milina dolara za godinu, kako bi privukli Fernanda Alonsa i raskinuli njegov ugovor sa Ferarijem na osnovu klauzule o performansama, koja je pokrenuta 1. septembra.

Ron Denis je dao izjavi u vezi glasina o dovođenju vrhunskih vozača kao što su Alonso i Fetel.

"Sve zavisi od toga da li poštujete ugovor vozača ili ne, a ja poštujem", rekao je on.

Veruje se da će veteran Dženson Baton napraviti mesto Fernandu Alonsu ali je dobio i pitanje da li može Alonsa da zamisli kao klupskog kolegu.

"Ne verujem u glasine. Imam veliko poštovanje prema Alonsu. Poznajem ga još od vožnje kartinga i cenim njegov pristup poslu. On je veoma brz, kompletan vozač, mentalno "veoma jak", rekao je Baton tokom promotivnog događaja na kome je učestvovao sa Kristijanom Ronaldom.