Gastaldi ubeđen da Lotus može do preokreta


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 31.08.2014.


Gastaldi ubeđen da Lotus može do preokreta

©LotusF1

Lotus je bio redovan među vodećim timovima u sezonama 2012 i 2013 završavajući na poziciji 4 u šampionatu ali ove sezone tim prolazi kroz težak period, skupio je 8 bodova zaslugom Romana Grožana i nalazi se na poziciji 8 u šampionatu konstruktora.

Gastaldi poriče da problematični vikend u Belgiji koji nisu završili ni Grožan ni Maldonado menja ciljeve tima u sezoni, insistirajući da tim može preokrenuti prilike.

"Ne, već smo izjavili da u drugom delu sezone želimo da izvučemo sve iz E22 i uvećamo bodovni saldo do poslednje trke sezone u novembru u Abu Dabiju".

"Tim je u potpunosti fokusiran da osigura da iz sezone 2014 koja je bila izazovna zbog iz mnogo razloga izvučemo kakvu takvu nagradu. Prirodno u Formuli 1 uvek razmišljate o vremenu koje dolazi i mi smo već zapoečli projekat za sezonu 2015 ali imamo sredstva i za ovogodišnji projekat".

"Ima dosta toga što mi u Enstonu očekujemo u nastavku".

Gastaldi predviđa težek vikend na Velikoj nagradi Italije u Monci ali bi ostale trke trebale da odgovoaraju bolidu E22.

"Idemo u Moncu i bićemo u teškoj poziciji jer namamo brzinu na pravcima. Daćemo sve od sebe, moramo pristupiti svemu strasno poput fanova koji nas prate kraj staze sa našom uobičajenom posvešćenošću. Moramo se boriti i naći se u najboljoj mogućoj poziciji kada nam se i sreća osmehne".

"Singapur bi trebao biti dosta bolji za nas jer nije izražena razlika u snazi agregata. Soči je velika nepoznanica za sve, dok Suzuka i pored dugih pravaca zahteva dobra aero podešavanja", rekao je on.