Honda želi Fetela i Njuija u Meklarenu


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 27.08.2014.


Honda želi Fetela i Njuija u Meklarenu

©McLarenF1

Honda i Meklaren su u potrazi za vrhunskim vozačima i tehničkim osobljem za početak nove ere njihove saradnje. Erik Bulije, šef Meklarena, priznaje da je odugovlačenje u objavi vozačke postave neuobičajeno za tim.

"Radimo na strategiji za vozačku postavu u narednim godinama. Za mene je bitna reč "godinama", jer tražimo vozače na tri do pet godina".

Bulije priznaje da je odugovlačenje nelagodno za oba vozača - Kevina Magnusena i Džensona Batona. Petogodišnji plan može unervoziti Batona jer će on imati 35 godina na početku sezone 2015. Pojedine spekulacije sugerišu da Meklaren može da se fokusira na dovođenje nekog od nezadovoljnih bivših šampiona kao što su Sebastijan Fetel, Fernando Alonso i Luis Hamilton.

Sa timom iz Vokinga povezuju se i Roman Grožan i Valteri Botas iako Finac u suštini ima već potpisan ugovor sa Vilijamsom za sezonu 2015.

"Situacija je neobična ali ponekad je tako", rekao je Baton.

Minardija teorija bazirana je na informacijama iz Japana, po kojima Honda na sve načine pokušava da dovede ne samo Fetela, već i nezadovoljnog Adrijana Njuija.

Na svom sajtu Minardi je objavio da su se Fetel i Eklston, koji je veoma blizak Nemcu, sastali u Belgiji kako bi razmatrali sve opcije, jer gazda Formule 1 uvek želi da vodeće vozače vidi "rasute" po rivalskim timovima.

Na nedavno održanoj promotivnoj vožnji u Sočiju, Fetel je upitan da li Njuijevi planovi da se povuče utiču i na njegove buduće odluke.

"Ne ja nemislim tako o tome. Adrijan je veoma ambiciozan čovek i pored izjave da želi da se povuče koju je dao u situaciji u kojoj se sada nbalazi Red Bul. Ako se vratimo na vrh, njegova motivacija će se svakako povratiti".

"Entuzijazam za trke je u njegovoj prirodi i on ne podnosi da izgubi", rekao je Fetel.