Samo bod za Reno u Valensiji


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 26.06.2011.


Samo bod za Reno u Valensiji

©

Nik Hajdfeld završio je na poziciji 10, dok je Vitalij Petrov na poziciji 15, posle lošeg starta i incidenta sa Šumaherom. Ni jedan od vozača nije mogao napraviti bolji rezultat pošto su se borili za tempo tokom čitave trke.

"Ono što nas je koštalo, bio je naš start. Izgubio sam poziciju u borbi sa Zutilom, a onda sam se borio da ne izgubim još neku. Manje više završio sam na onom mestu na kome sam se nalazio veći deo trke-iza Zutila. Uspeo sam jednom da ga preteknem ali je on onda koristio DRS i obišao me, a ja nisam bio u mogućnosti da ga jače napadnem. Na kraju osvojili smo jedan bod, ali ja nisam očekivao da ću trku završiti iza jedne Fors Indije i jednog Toro Rosa. Generalno proteklog vikenda dali smo sve od sebe ali nismo uspeli da pronađemo tempo sa našim autom. Ostajemo optimistični jer je Silverston staza sa puno brzih krivina, a naš auto radi dobro u takvim uslovima. videćemo kako nova pravila utiču na naš bolid ali mislim da će promena imati pozitivan uticaj", rekao je Hajdfeld.

"Razočaran sam trkom. Veoma sam iznenađan da gume nisu potrajale, a neki od naših rivala napravili su dva pit stopa, dok su nama trebala tri. Znamo da tempo naših kola nije najbolji na ovoj stazi, a trka je pokazala da imamao dosta posla da odradimo jer smo trbali lagano da završimo u prvih deset. Incident sa Šumaherom srećom nije izazvao pucanje gume. Video sam ga u ogledalu, izašao je brzo iz boksa i izgleda nije bio u mogućnosti da uđe u prvu krivinu na način na koji je hteo. Mi sada moramo da pažljivo analiziramo gde gubimo vreme i gde nastaju problemi da bi smo bili uspešniji na Silverstonu", rekao je Petrov.