Raikonen se nada obrtu na Spa kao 2009-e


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 19.08.2014.


Raikonen se nada obrtu na Spa kao 2009-e

©FerrariF1

Raikonen je pobedio na Spa Frankošampu u četiri navrata ali ovogodišnje performanse nisu ni nalik nekadašnjim rezultatima. Kimi je skupio samo 27 bodova na 11 trka.

Finac se ipak nada povratku dobrih rezultata nalik onim iz 2009-e kada je do obrta došlo od VN Belgije.

"Spa je moja omiljena staza, jer je jedna od starijih i kombinuje uspone i spustove kroz šumu, a volim činjenicu da je brza i tečna".

"Kao vozač možete napraviti razliku na svakom delu staze ali kao i sa svakom stazom u pitanju je kombinacija faktora. U La Sorsu možete izgubiti ili dobiti mnogo vremena, a potrebna vam je dobra brzina iz te krivine jer posle nje dolazi vrlo dugačak pravac, uključujući i O Ruž. Ta krivina bila je prilično neatraktivna za razmatranje ali ipak, sa ovogodišnjim bolidima mislim da to neće biti slučaj".

"Kada sam poslednji put ovde vozio za Ferari (2009) pobedio sam, u godini u kojoj sam se takođe mučio od starta sezone. Na Spa Frankošampu smo uspeli da sredimo dosta stvari i krenemo u dobrom smeru i bilo bi dobro kada bi se ista stvar dogodila i ove godine. Trke bi mi bile dosta zabavnije. Uvek je zabavnije kada postignemo dobre rezultate", rekao je Raikonen.

Nasuprot Raikonenau, njegov klupski kolega Alonso uzeo je bodove na svakoj trci. Uz dva podijuma, skupio je 115 bodova i nalazi se na poziciji 4 u poretku vozača.