Red Bul želi da Lotus pređe na Mercedsove agregate?


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 27.07.2014.


Red Bul želi da Lotus pređe na Mercedsove agregate?

©LotusF1

Red Bul želi potpuni fokus Renoa na međusobnu saradnju, a prepreka takvom stanju odnosa je tim iz Enstona koji je nekada bio fabrički tim francuskog proizvođača.

Ove godine Lotus ima prilicno loše rezultate, a po rečima Helmuta Marka, savetnika Red Bula, velika greška Renoa što je pokušao da ima isti nivo saradnje sa Red Bulom i Lotusom.

"Pripremanje dve verzije V6 agregata za Lotus i Red Bul, odnelo je mnogo resursa i omelo razvoj", rekao je Marko.

Promena dobavljača agregata za tim Lotus nije potvrđena ali je očigledna namera Red Bula da se ide u tom pravcu. Siril Abitebul se vratio iz Kejtrema u Reno kako bi napravio novu strukturu u menadžmentu i promene u poslovanju od sezone 2015 i na dalje.

"Imamo neke dobre stvari na pomolu. Radimo veoma blisko sa Renoom nakon nedavne promene menadžmenta. Imamo vrlo dobru poslovnu saradnju sa Renoom i mislim da Siril radi odličan posao. Sve smo više umešani u razvoj, slično fabričkim timovima", rekao je Horner.

Ako se nastojanja Red Bula ostvare, Renoov celokupan fokus biće na Red Bulu u 2015. godini, a samo će timovi već povezani sa Red Bulom - Toro Roso i Kejtrem, koji koriste menjače tima iz Milton Kinsa, dobijati Renoove agregate.

"Ceo fokus će onda biti na Red Bulu, a onda na timove mušterije - Toro Roso i Kejtrem, što pravi veliku razliku. Bilo bi to dobro za nas, a ima smisla i kada je u pitanju Reno", rekao je Horner.

Lotus bi trebao da priloži bankarske garancije ukoliko želi Mercedesove agregate. Cela situacija će biti jasna, najverovatnije krajem leta, posle VN Italije. Lotus bi možda mogao da ostane u saradnji sa Renoom još jednu sezonu, a onda 2016 - da pređe na Hondine agregate, nakon što ih Meklaren dobije sledeće sezone.

Za sada nema najave da će neki od velikih proizvođača ući u Formulu 1, a pored dolaska Honde moguć je razvoj agregata od strane Kosvorta, koji je nedavno napravio novu fabriku i proširio svoje kapacitete. Celim projektom rukovodi Adam Par, nekadašnji šef Vilijamsa.