Ispod očekivanja za Vilijams


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 26.07.2014.


Ispod očekivanja za Vilijams

©WilliamsF1

Felipe je pokazao zadovoljavajuće rezultate u promenljivim uslovima i postavio jak tempo pred kraj trke, čime je prekinuo seriju malera koji su mu se dešavali. Za Masu je, kao i za većinu ostalih, ovo bila veoma naporna trka sa puno promena i dešavanja. I sam je priznao da se u nekim trenucima borio da ostane na stazi.

"Malo smo rizikovali sa pneumaticima u boksu, imali smo strategiju skroz drugačiju od ostalih. Ali na kraju se isplatilo i postavili smo dobar rezultat. Sada možemo da se okrenemo letnjoj pauzi i probamo da poboljšamo performanse što više možemo pre početka drugog dela sezone. Siguran sam da ćemo uspeti da postignemo mnogo više nego sada", izjavio je Brazilac.

Sa druge strane, Valteri je imao sjajan start i nakon prve krivine je zauzeo drugo mesto, nakon preticanja Sebastiana Fetela u prva 2 zavoja. Tu je ostao do udesa Katerhama i zakašnjenog odlaska u boks. Pred sam kraj trke je imao Fetela ispred sebe, ali ipak nije uspeo da osvoji sedmo mesto. Botas je malo razočaran rezultatom, pogotovo nakon 3 uzastopna podijuma.

"Naravno da nije zadovoljavajuć rezultat, ali osvojili smo važne bodove za tim. Trebalo je da osvojimo bolje pozicije ali nismo imali sreće sa sigurnosnim automobilom kada sam otišao u boks sa pozicije 2 i vratio se u drugoj polovini karavana. Moramo da analiziramo ovu trku i fokusiramo se na sledeći. Očekuje nas puno zabave, jer postajemo sve jači", rekao je Botas.

Slično je konstatovao i Rob Smedli, koji je istakao da je tim navikao na podijume. Dodao je da tempo danas nije bio uz njih, što je donekle prihvatljivo na uskoj i veoma klizavoj stazi kao što je ova.

"Uradili smo sve što smo mogli, dovezli smo oba automobila do bodova i odlepili se od Meklarena i Fors Indie u šampionatu. Trenutno smo zadovoljni što u pauzu ulazimo sa četvrtim mestom u konstruktorskom poretku. U nastavku nas očekuju sjajne trke i vratićemo se željni podijuma na Spa i u Monci", zaključio je Smedli.