Kimi Raikonen preispituje Ferarijevu strategiju


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 26.07.2014.


Kimi Raikonen preispituje Ferarijevu strategiju

©FerrariF1

Kimi se nakon kvalifikacija dosta pitao da li je to bila dobra strategija, a najviše da li je bilo vredno rizika, pošto sada praktično, startuje skoro sa začelja.

"Ja verujem u tim i ljude u njemu. Plan je bio da izađem ponovo, ali tim je rekao da je moje vreme u redu i da nema potrebe za tim. Par puta sam ih pitao da li su sigurni u to, ali su ponovili da nema potrebe i da ćemo videti krajnji rezultat", rekao je Kimi.

Takođe je dodao da ne može uvek da ide protiv saveta i da sluša samo svoj instikt jer su oni ovde kao tim i kao tim donose odluke, koje nekad imaju lošiji rezultat. Međutim kako ni njemu ni timu ovo nije prva sezona u F1, ovakve greške ne bi trebalo da se dešavaju, pogotovo što je sezona ionako veoma teška.

"Greška je napravljena. Pravio sam ih u prošlosti a sigurno ću i u budućnosti. Ljudi greše, ali takođe mogu i da se promene i unaprede. Ovo nisu laka vremena za tim. Imam ugovor i verujem u Ferari, uživao sam u dosta pobeda i uspeha sa njima. Godina je bila zaista teška, što u stvari jeste život. Naravno da nije zabavno kada je takvo stanje, ali tako to ide."