Vozači Red Bula uživali u trci


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 20.07.2014.


Vozači Red Bula uživali u trci

©RedBullF1

Fetel je uspeo da prestigne Alonsa i zauzme četvrto mesto, dok je Rikardo popustio pred naletom Alonsa koji je u završnici imao super meke gume.

"Bilo je zabavno trkati se sa Fernandom. Prvi deo trke bio je prilično zabavan, u jednom trenutku sam se našao u borbi sa oba Ferarija ali sam uspeo da ostanem ispred. Posle drugog izašli smo previše blizu Alonsu koji me je obišao bez većih poteškoća. Ipak, agresivnost se isplatila, uspeo sam da se domognem pozicije i zadržim je. Mislim da je ovo najbolje što sam mogao da odradim, obzirom i na to da smo bili blizu granice potrošnje goriva", rekao je Fetel.

"Hokenhajm je neverovatno zabavan, jedna od trka u kojima sam najviše uživao. Ne mislim sa ovim na prvi krug, tada sam bio na pogršnom mestu u pogrešno vreme. Bio sam sa spoljne strane, nailazio sam na incident i morao sam da se sklonim, ujedno i da padnem u plasmanu. Tada sam rekao momcima preko radija- Hajde da napravimo neverovatan povratak i budemo ponosni. Mislim da smo to i odradili. Dobro smo se borili i osvojili sve što je bilo moguće".

Rikardo je posebno zadovoljan borbom sa Alonsom.

"Ima trenutaka i borbi u kojima posebno uživam. Fernando je poznat kao tvrd trkač, teško da bi ko bio od njega bolji za borbu. Bio sam na primarnim, a on na novijim opcionim gumama. Dao sam sve od sebe, borio sam se koliko sam mogao...malo je falilo..", rekao je Rikardo.

Posle trke na Hokenhajmu Red Bul je na sigurnom drugom mestu u poretku konstruktora sa 188 bodova.