Treći uzastopni podijum za Botasa


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 20.07.2014.


Treći uzastopni podijum za Botasa

©WilliamsF1

Vilijams je u Nemačkoj osvojio 300-ti podijum u istoriji tima, a za ovo dostignuće zaslužan je Valtri Botas koji je osvojio drug mesto i popeo se po treći put u nizu ove sezone na podijum.

Botas je uspeo da u poslednjim krugovima zadrži iza sebe Luisa Hamiltona u dominantnom Mercedesu AMG. Finac je prikazao odličnu vožnju ali je svestan da dobar deo zasluga ide inženjerima i taktici tima.

"Znao sam da će biti teško na kraju, vozio mi je na repu nekoliko krugova. Bilo je važno da dobro izađem iz krivina 1 i 3, pred DRS zone i kočim što je kasnije moguće. Komunicirali smo putem radio veze. Imao sam veliku podršku ineženjera sa najboljim sugestijama za odbranu pozicije i želim da im se zahvalim", rekao je Botas.

Finac je zadovoljan jer je opet izvukao maksimum iz paketa.

"Uvek želimo više ali sam trenutno zadovoljan sa postignutim. Ovo je maksimalan rezultat, odradili smo sve perfektno. Srećan sam što sam deo svega ovoga. Prošle godine nismo očekivali da ćemo biti tri puta za redom na podijumu. Sve je do bolida koji smo napravili i napornog rada. Osećaj je dobar i nadam se da ćemo postići još ovakvih rezultata", rekao je Botas.

Masa nije imao toliko sreće. Nakon starta u prvoj krivini je imao kontakt sa Magnusenom, nakon čega je završio van staze u prevrnutom Vilijamsu FW36. Srećom, Brazilac nije zadobio nikakve povrede. Ovo je drugo odustajanje na sličan način za Masu i druga trka za redom na kojoj nije osvojio bodove.

Vilijams se u poslednjih nekoliko trka, zahvaljujući dobrim rezultatiuma, prvenstveno Botasa, probio na treće mesto u poretku konstruktora.