Meklaren razočaran rezultatom u Nemačkoj


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 19.07.2014.


Meklaren razočaran rezultatom u Nemačkoj

©McLarenF1

Magnusen je imao četvrto startno mesto koje je obećavalo dobar rezultat ali je kontakt sa Masom u prvoj krivini pokopao sve nade. Danac je uspeo da se vrati u trku nakon servisa na kome je promenjen i oštećeni nos. Ipak, napredak sa začelja do kraja trke doveo ga je na poziciju osam.

Nasuprot Magnusenu, Baton je dobro startovao i sa pozicije 11, do kraja prvog kruga uspeo da se probije do šestog mesta ali je srediom trke na trećem setu guma počeo da gubi pozicije. Kasni servis u 61 krugu bio je dovoljan za završetak na osmoj poziciji.

"Prava šteta. Mislim da bih imao solidnu trku da nisam imao incident u prvoj krivini. Pokušao sam sve kako bi izbegao incident ali nisam imao gde da se sklonim, moram pogledati snimak. Nakon toga sam morao na servis pa sam prvi deo trke proveo u nadoknadi izgubljenog".

"Ipak, ima i pozitivnih stvari iz današnje trke. Auto se ponašao vrlo dobro, zadnje gume su dobro držale, što je novina za ovaj bolid. Obicno je problem održati zadnje gume u životu".

"Srecan sam što odlazim sa bodovima iz Nemačke ali ujedno i razocan što nismo odneli više. Nadam se da cemo ostvariti dobar rezultat u Mađarskoj sedece nedelje", rekao je Magnusen.

"Imao sam dobar start, bio sam na poziciji 6 u ranoj fazi i stvari su dobro izgedale. Mislim da smo pogrešili u strategiji kada smo napravili drugi servis. Nisam siguran zašto smo tako rano odradili servis ali mi je bilo ekstremno teško da sacuvam gume do kraja trke".

"Strategija nije bila dobra, što je prava šteta ali smo naučili bitne lekcije iz svega".

"Kada sam ostio udarac od strane Luisa Hamiltona u 30 krugu, bio sam malo iznenađen. Dosta vozača ide širom linijom kako i imali bolji izlaz iz krivine 6. Verovatno je Luis pomislio da ću da ga propustim ali zašto bih, trkamo se zar ne?", rekao je Dženson Baton.