Mercedes potvrdio novi ugovor sa Rozbergom


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 15.07.2014.


Mercedes potvrdio novi ugovor sa Rozbergom

©MercedesAMGF1

Rozberg se priključio Mercedesu 2010. godine, kada su u kompaniji odlučili da se u Formulu 1 vrate sa fabričkim timom nakon preuzimanja Bron GP-a.

Nemac je 2012 godine, na VN Kine osvojio prvu pol poziciju i pobedu za povratnički tim. Od tada je pobedio na još 5 trka uz 7 pol pozicija. Trenutno je vodeći u šampionatu, ispred klupskog kolege Luisa Hamiltona.

"Veoma sam ponosan što vozim za "Srebrne Strele" modernog doba. Kao Nemac, ponosim se nasleđem koje Mercedes nosi kao brend, kao i mogućnošću da ga predstavljam širom sveta. Bilo je teško stići na trenutnu poziciju ali svi su verovali i želim da se zahvalim Mercedes-Bencu što nam je omogućio da budemo lideri šampionata".

Prošle godine smo napravili veliki napredak - izgradili smo strukturu, menadžment i osnove za budućnost. Imamo odličan tim, ubeđen sam da imamo potrbne ljude na svim mestima i nivoima".

"Radujem se saradnji u narednim godinama, nastavićemo da naporno radimo kako bi ostvarili još pobeda i nadam se osvojili nekoliko šampionata", rekao je Niko Rozberg.

"Niko je deo projekta "Srebrne Strele" od prvog dana i ima veliki udeo u razvoju tima još od 2010. godine. Njegova brzina, posvećenost i fokus pomogli su u određivanju pravca u vođenju tima napred. Performansama u sezoni 2014 Niko je demonstrirao svetu ono što mi u timu već odavno znamo, da je jedan od najboljih F1 vozača. Novi ugovor daje nam neophodnu stabilnost i kontinuitet za budućnost i velika mi ja čast što mogu ovu vest da objavim pred domaću trku Za Mercedes-Benc i Nika na Hokenhajmu", rekao je Toto Volf, šef Mercedes F1 tima.