Meklaren ostaje bez višegodišnjeg sponzora


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 06.07.2014.


Meklaren ostaje bez višegodišnjeg sponzora

©McLarenF1

Bez glavnog sponzora posle odlaska Vodafona uz skromne rezultate već dve godine, Meklaren počinje da gubi i višegodišnje sponzore poput kompanije Hugo Bos. Prestaje sponzorsko parntnerstvo koje je najduže u istoriji Formule 1. Nemačka modna kuća prlazi na sponzorstvo Mercedes AMG F1 Tima.

Šef Meklarena, Erik Bulije izjavio je da situacija sa sponzorima nije alarmantna, kao i da tim iz Vokinga nema finansijske probleme.

"Ne, imamo 32 sponzora, iako ih sve ne vidite na majicama tima".

"Mogu da vam garantujem da će podrška Honde biti značajna", rekao je Bulije, osvrćući se na 20 godina podrške koju je Meklaren imao od Mercredes Benca.

"Ako želite da pokorite sve u ovom svetu morate biti vrhunski tim, a mi to jesmo. Takođe, morate imati dobar agregat i podršku proizvođača. Sve ovo ćemo imati sledeće sezone".

Bulije se osvrnuo i na probleme sa šasijom MP4-29 iz tekuće sezone koji su razotkriveni.

"Namamo dovoljno sile prijanjanja i to sam pretpostavio odmah po dolasku u tim. To sam konstatovao odmah kada su mi pokazali osobine bolida ljudi iz ključnih sektora", rekao ja bivši šef Lotusa.

Bulije je ubeđen da će sledeće sezone pored generalnog sponzor i fabričke podrške proizvođača motora, Meklaren imati i vrhunsku vozačku postavu, ne isključujući dolazak Fernanda Alonsa.

"Da, zašto da ne i Alonso. Mi smo atraktivan tim. Opcija Baton - Magnusen je naš prvi izbor ali je moj posao da razgovaram sa ostlim vozačima i razumem njihov položaj i stanje oko angažmana, a sve u cilju dovođenja najboljeg vozačkog para u tim".