Maksimalan učinak za Meklaren


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 05.07.2014.


Maksimalan učinak za Meklaren

©McLarenF1

Meklarenu MP4-29 ne odgovara konfiguracija Sileverstona ali su oba vozača napravila solidne rezultate sa dvostrukim završetkom u bodovima.

"Staza sa promenama pravca pri velikim brzinama, nije najjača strana nešeg bolida i mislim da trebamo biti ohrabreni današnjim rezultatom. Posebno sam ponosan na borbu sa Alonsom kao i mogućnošću da pobegnem Fetelu u poslednjem stintu. Na kraju sam prešao preko linije cilja sa 0,9 sekundi zaostatka za Rikardom, a da sam imao još jedan krug mislim da bih uspeo da ga preteknem".

"Došao sam blizu završetka na podijumu i mislim da bi bilo dobro za fanove da smo ja i Luis bili na podijumu. Žao mi je što nisam uspeo ali želim da se zahvalim svim fanovima, familiji i naravno timu za podršku tokom vikenda".

"Gledajući ka budućnosti, iako smo napravili korak napred imamo još dosta posla, na primer Vilijams nas je pobedio danas iako je startovao sa začelja. Ipak, ne predajemo se svakako. Naprotiv, važno je da nastavimo sa poslom kako bi osvojili što više bodova i naučili što više za sledeću sezonu", rekao je Baton.

"Bio je ovo dobar dan za tim osvojili smo 18 bodova i zbog toga se osećamo prilično zadovoljno jer nastavljamo sa nepretkom. Takođe, svi inženjeri i mehaničari su odradili fantastičan posao. Kada to kažem mislim i na rivale koji se takođe poboljšaaju, a naš glavni izazov je da napredujemo brže od ostalih".

"Moja trka je dobro protekla, malo sam se mučio na opcionim gumama, dok sam znatno bolji tempo imao na primarnim. Uvek je frustrirajuće kada malo padnete u poretku ali nisam uspeo da zadržim Red Bul i Ferari.

"Kao što sam rekao, moramo biti zadovoljni sa rezultatom. Veoma sam srećan zbog Džensona koji je završio na četvrtoj poziciji. Želim da se iskreno zahvalim fanovima na Silverstonu. Mnogi od njih su fanovi Meklarena. Voleo bih da sam završio na boljoj poziciji zbog vas, ali mislim da nismo imali tempo za bolji rezultat", rekao je Kevin Magnusen.

Meklaren se približio na bod u poretku konstruktora petoplasiranoj Fors Indiji.