Sjajni Botas osvojio odlično drugo mesto


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 05.07.2014.


Sjajni Botas osvojio odlično drugo mesto

©WilliamsF1

Nakon jučerašnjih kvalifikacija, stvari nisu dobro izgledale za Vilijams. Iako su iz tima najavljivali da imaju dobar auto i odličan tempo, nisu očekivali da čine čuda. A Valterijev dolazak sa 17. na drugu poziciju u ovako napornoj trci to svakako jeste. Nakon starta, Botas se momentalno probio na 14. a zatim i na 9. mesto, kada je trka pauzirana. Posle restarta, nastavio je da pravi konstantne pomake i sjajnom vožnjom je dospeo na zasluženo drugo mesto.

Valteri naglašava da se tim danas fokusirao na osvajanje bodova a ne podijuma i da su zbog tog rezultata svi presrećni. U isto vreme, saoseća sa timskim kolegom i njegov nedostatak sreće ovog vikenda.

"Očekivali smo zabavnu trku pošto smo znali da imamo dobre performanse. Prvi deo sam malo više rizikovao i brže vozio što se na kraju isplatilo. Veoma mi je žao Felipea jer je jasno da imamo dobar auto i možda smo mogli do duplog podijuma, verujem da će iz ovoga izaći još jači. Svi dajemo sve od sebe i maksimalno smo motivisani što rezultati svakako pokazuju. Veoma sam ponosan na sve što smo do sada uradili i želeo bih svima da se zahvalim za to", srećan je bio Finac.

Sa druge strane, veliki jubilej i 200. start za Felipea je bio prava noćna mora. Nakon loših kvalifikacija, takav trend se nastavio i na trci. Prvo je imao problema sa menjačem i startom i nakon što je ubrzao kako bi uhvatio priključak, uleteo je u gužvu koju je prouzrokovalo Kimijevo izletanje sa staze. Kako je u to vreme bio u repu Kobajašijevog Katerhama, nije mogao da reaguje na vreme. Pokušao je da se izvuče brzom reakcijom u desno, ali je bilo prekasno i zakačio je Ferari zadnjim levim krajem. 

"Ovo je bio zaista naporan vikend za mene. Nakon lošeg starta trudio sam se da sustignem ostatak karavana i obišao sam nekoliko vozača već u prvih par krugova. Tempo je bio sjajan i tada se desio udes. Kimi je počeo da se vrti po stazi i kad sam video nisam imao šanse da ga izbegnem. Oštećenje na autu je bilo preveliko i nažalost, morao sam se povući. Nadam se da je Kimi u redu. Ovako nisam zamišljao svoju 200. trku i želim što pre da zaboravim ceo vikend", tmurno je izjavio Masa.