Vilijams ispao već u prvoj rundi kvalifikacija


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 04.07.2014.


Vilijams ispao već u prvoj rundi kvalifikacija

©WilliamsF1

Kvalifikacije na Silverstonu su prošle poprilično loše za Vilijams, pogotovo ako uzmemo u obzir rezultate sa prethodne trke. Promenljive vremenske prilike su imale dosta uticaja na ovaj rezultat. Kako su u jednom trenutku oba vozača ušla da promene kišne intermediate pneumatike za one za suvu stazu, kiša je odmah potom počela da pada, što vozačima nije dozvolilo da naprave rezultat koji će ih odvesti u drugu rundu kvalifikacija.

Rob Smedli
"Imamo dobre automobile i veliko je razočaranje što smo skoro na kraju. Pokušali smo da ispratimo reakcije drugih vozača na stazi ali smo pogrešno tempirali vreme. Nismo primetili da je kiša tako brzo stigla, ali to nam ne sme biti opravdanje, to je greška koju više ne smemo da ponovimo. Trenutno nam je najvažnije da razmišljamo kako ćemo se vratiti sutra i ući u poene, pošto svakako imamo performanse za tako nešto i moramo da prikupimo što više poena možemo."

Valteri Botas (P17, 1:45.318)
"Cela sesija je bila neverovatna. Prekasno smo izašli sa gumama za suvo i nismo ni postavili vreme kada je počela da pada kiša. Šteta je, jer smo imali jako dobre performanse koje bi nas sigurno dovele do Q3, što nismo iskoristili. Sutrašnja trka će biti duga, imamo odličan auto i još uvek možemo doći do poena. Međutim, vreme će, kao i danas i sutra imati veliku ulogu."

Felipe Masa (P18, 1:45.695) 
"Propustili smo jako dobru priliku da osiguramo dobra startna mesta. Nismo očekivali kišu i staza se sušila po idealnoj putanji pa smo promenili pneumatike. U momentu kada je počelo ponovo da pada, već je bilo gotovo. Imamo mnogo posla za sutra i neće biti lako, ali auto je svakako brži od mesta na kom se nalazi."