Fernandez: Nije išlo u F1


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 28.06.2014.


Fernandez: Nije išlo u F1

©CaterhamF1

Kejtrem nije uspeo da osvoji bod od ulaska 2010. godine, a do prošle sezone bio je najuspešniji među debitantima (Marusija, HRT). Nakon izlaska HRT-a iz F12012. godine, u prošloj sezoni Kejtrem je od Marusije izgubio borbu za deseto mesto.

Fernandez kao i svi ostali vlasnici malih timova zalagao se za smanjenje troškova u F1 ali u tome nije uspeo. Poslednji veliki udarac tim je dobio od najvećeg rivala u Monaku ove sezone. Bjanki je osvojio bodove, a šanse za dostizanje takvog rezultata su male. To znači da tim do kraja sezone mora potrošiti 30 miliona dolara.Toni Fernandez i suvlasnik Kamarudin Meranun su za pet sezona potrošili veoma mnogo novca bez značajnijih rezultata uz najgori start upravo ove sezone. 

Logo Er Azije u poslednje vreme nije vidljiv kako na sajtu tako ni na boilidu, pa je jasno da se Fernandez povlači iz F1 tima i okreće ostalim projektima - mota GP tim udbalskom klubu Kvins park rendžers.

Ostaje nam da vidimo razvoj situacije, odnosno da li će Fernanadez prodati F1 tim i Kejtrem automobile ili će te dve celine biti razdvojene pri eventualnoj prodaji i preuzimanju vlasništva.

Fernandez je pred sezonu opozorio 250 radnika u Kejtremovoj F1 fabrici da je ovo poslednja šansa. Splet događaja kao i performanse uz loše rezultate samo su ubrzale proces.

Ostaje nam da vidimo šta će se dešavati sa timom narednih dana,da li će se pojaviti potencijalni kupac ili je tim osuđen na gašenje.