FIA izmenila tehnička pravila za sezonu 2015


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 26.06.2014.


FIA izmenila tehnička pravila za sezonu 2015

©FIA

Formula jedan će od sledeće sezone primenjivati restart iz mesta kako bi se povećale šanse za preticanje. Start neće biti ponovljen iz mesta, odnosno i dalje će biti leteći, ako je auto bezbednosti izašao na stazu u prva dva kruga posle starta ili ako je do kraja trke ostalo manje od pet krugova.

Okvirni budžet po timu nije usvojen ali je Svetski savet moto sporta ratifikovao ostale predloge kako bi se smanjilo trošenje novca u Formuli 1. Svo ovo znači da tehnička pravila za 2015. godinu mogu biti promenjena do 1. marta nasuprot prethodnom pravilu da se prmene mogu uvoditi do 30. juna. Ovo bi trebalo da pomogne timovima da planiraju svoje programe i smanje troškove i redizajniraju rane koncepte.

Broj agregata po bolidu biće smanjen sa 5 na 4 sledeće sezone. Pravilo od 5 agregata po bolidu ostalo je i dalje na snazi za sezone koje imaju više od 20 trka, ali je Berni Eklston već najavio da će sledeće sezona imati 19 trka. Kazna za promenu kompletne pogonske jedinice biće strat sa kraja grida, umesto ovogodišnjeg starta iz boksa.

Dalje restrikcije po pitanju vazdušnog tunela takođe su usvojene. Vreme rada vazdušnog tunela biće smanjeno sa 80 sati nedeljno na 65, a vreme sa uključenim ventilatorom u vazdušnom tunelu smanjeno je sa 30 na 25 sati. U tunelu će se moći vršiti ispitivanja dva puta dnevno, umesto jednom kako su do sada glasila pravila, ali će timovi nominovati jedan tunel za rad i njega će morati koristiti čitave sezone.

Korišćenje CFD-a (Computational Fluid Dynamics, Računarska dinamika fluida) smanjuje se sa 30 teraflopsa na 25 teraflopsa.

Testovi su takođe bili deo programa smanjenja troškova. Sledeće godine testovi će biti voženi u Evropi (trenutno se zimski testovi mogu voziti van Evrope). Za sezonu 2016 predlog je da se voze dva testa od četiri dana. Voziće se i dva testa u sezoni oba u Evropi (umesto dosadašnja četiri). Dva od četiri dana moraju biti rezervisana za mlade vozače.

Zatvoreno parkište biće primenjeno od starta 3. treninga, umesto od starta kvalifikacija.

Predlog o zabrani grejača guma za 2015 godinu se odlaže, a o njemu će se raspravlajti kada se promer felni i guma, odnosno točkova poveća.

Uvedeno je i nekoliko pravila kako bi se povećala sigurnost i estetski poboljšao izgled bolida, prevashodno noseva. Nekoliko novih pravila o blokovima sa donje strane bolida uvedeno je kako bi se osiguralo da su napravljeni od lakšeg materijala (titanijum) i da su bolje skriveni.

Takođe, došlo je i do promene po pitanju pravila kako bi se osiguarlo da se diskovi kočnica rotiraju istom brzinom kao i točkovi, kao i primena dvostrukog sastava centralnog zavrtnja kako bi se povećala sigurnost pri servisu odnosno šrafljenju, biće obavezan od 2015. godine.