Alonso i Hamilton na radaru Meklarena


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 24.06.2014.


Alonso i Hamilton na radaru Meklarena

©FerrariF1

Meklaren ima još jednu tešku sezonu. Nakon solidnog strata tim je počeo da gubi tempo i trenutno je na poziciji 6 u generalnom plasmanu.

Ron Denis se vratio u Meklaren početkom sezone kako bi pokrenuo stvari. Napredak je vidan ali izgleda nedovoljan za jedan od legendarnih timova u F1.

Stvari su pokrenute dolaskom Erika Bulijeo na mesto Martina Vitmarša, nedavno u Monaku Denis je sredio i situaciju oko Petera Prodromua iz Red Bula koji počinje sa radom u odelenju aerodinamike u septembru, iako je prvobitno početak bio pomeren za početak 2015.

Dolazak Honde, inženjera aerodinamike iz Red Bula, šefa tima iz Lotusa nije kompletna priča dok se ne dovede nova zvezda tima.

Najnovije glasine govore da su Alonso i Hamilton na meti Meklarena.

Prva opcija je Baton koji bi trebao da dobije jednogodišnji ugovor ali tim sada pokušava da dovede Fernanda Alonsa koji je upravo imao nesuglasice sa Ronom Denisom u sezoni 2007.

Alonso je prilično dugo u Ferariju u pokušaju osvajanja titule ali sitacija je iz godine u godinu sve neizvesnija.

Telegraf Sport navodi da je Meklaren u dijalogu i sa Luisom Hamiltoom. Britanac ima trogodišnji ugovor sa Mercedesom ali je raskid moguć ako mu titulu odnese klupski kolega Niko Rozberg.

Ron Denis i Dženson Baton su dali izjavu da trenutno nisu trenutno u pregovorima o novom ugovoru već je tim preokupiran unapređenjem bolida MP4-29.

Kao još jedna opcija na mestu vozača pominje se Sebastijan Fetel, što govori da je Meklaren daleko od konačne vozačke postave za sledeću sezonu i da oba vozača - Dženson Baton i Kevin Magnusen, mogu biti istisnuti iz tima.