Red Bul: Loš rezultat ali sjajna organizacija domaće trke


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 21.06.2014.


Red Bul: Loš rezultat ali sjajna organizacija domaće trke

©RedBullF1

Sebastijanova trka je od samog početka krenula loše. Nakon startnog 12. mesta, odmah u prvom krugu je usporio i javio da je skroz izgubio snagu. Sišao je sa staze ali je ubrzo vratio u trku svoj RB10.

"Bio je ovo jako naporan dan, nažalost, Sebastian je ostao bez pogona već u prvom krugu, prouzrokovano kvarom na električnom motoru. Još uvek ne znamo tačno šta je u pitanju, ali radimo na tome", izjavio je Kristijan Horner, šef tima.

Fetel je nastavio da se bori iako je zaostajao za krug. Međutim, u 28. krugu, imao je kontakt sa Zauberom Estebana Gutijereza koji se branio od obilaženja, što je rezultovalo u znatnom oštećenju prednjeg krila na Red Bulu. Nakon novog odlaska u boks zbog zamene nosa, povukao se 5 krugova potom.

"Završio sam trku jer smo hteli da sačuvamo motor", objasnio je Sebastijan posle. "Nadali smo se da će izaći sigurnosni automobil, ali to se nije desilo."

"Očigledno je da nam prva polovina sezone nije najbolja, sa nekoliko povlačenja i drugim problemima, ali to je sve deo ove igre", dodao je. "Isto tako smo u prilici da saznamo dosta o problemima koji su nas zadesili. Danijel je osvojio neke bodove za nas. Bilo bi jako loše da kažem da sam navikao da samo on osvaja, ali imali smo baš dosta problema i kada se neki javi, trudim se da ostanem smiren. Nakon zamene nosa imao sam dobar tempo i bio bih u prilici da doguram daleko na mekim gumama, ali pošto sam zaostajao za krug, odlučili smo da se povučem kako bismo malo sačuvali motor."

Danijel je takođe imao problematičan start. Otišao je preširoko u drugoj krivini nakon čega je pao na deveto mesto. Kasnije je pao na dvanaesto zbog pit stopa i drugih vozača koji su startovali na mekim pneumaticima, ali je na kraju ipak došao do bodova.

"Potez u poslednjem krugu mi je izmamio mali osmeh na licu. Osim toga, trka nam uopšte nije bila dobra. Imamo dosta posla da uradimo", izjavio je posle trke Rikjardo.

"Bio sam dosta frustriran danas, nije lep osećaj nazadovati u prvom krugu. Sam početak je bio jedan od boljih ove godine, iako je Magnusen bio u boljoj poziciji na unutrašnjoj strani staze. Pokušao sam da idem spoljnom linijom, što je bila pogrešna odluka, jer previše gubite na izlasku prve krivine. Tako sam izgubio tempo na prvom pravcu. Od tada smo pokušali da ubrzamo i stignemo ostale, ali jednostavno nismo imali više brzine. Tek na kraju sam uspeo da obiđem Fors Indiu, što me je usrećilo", zaključio je Rikjardo.

Sumirajući veoma tešku trku za Red Bul, šef tima, Kristijan Horner, izdvojio je gubitak snage kao odlučujući faktor.

"Bio je dosta naporan dan, nažalost, Sebastijan je imao problem na električnoj jedinici, čiji uzrok još nismo otkrili. Danijel je otišao preširoko u prvoj krivini, ali se nekako na kraju vratio u bodove. Naš nedostatak brzine na pravcima nam je danas zadao veliki udarac i osim sjajnog manevra na kraju trke, osmo mesto je naš današnji maksimum", kritičan je bio Horner.

On je međutim, odao priznanje Red Bul Ringu, koji je ugostio povratnika u kalendar, Veliku nagradu Austrije i označio ga kao fantastičan događaj.

"Bila je zaista velika gužva i mnogo ljudi i sjajno je što se formula vratila u Austriju", oduševljeno je dodao. "Čestitke gospodinu Matešicu i svima u Red Bulu za veliki uložen trud i ovaj divan događaj, koji je na pokazao kako jedna trka može i treba biti promovisana."

Znajući da su mnoge oči uprte u njih nakon ovoliko problema sa motorom, što je rezultovalo sa nekoliko povlačenja Sebastijana Fetela i gubitka dosta bodova, ispred Renoa je izjavu dao Tjeri Salvi, jedan od lidera F1 odeljenja u Renou.

"Sebastijan je imao masivan kvar na elektronici na početku trke zbog koga nije mogao da da gas narednih 30 sekundi. Razlozi koji su doveli do toga, a i ponovnog rada ubrzo nakon toga, se još uvek istražuju. Ovaj kvar ga je dosta koštao. Sa druge strane, Danijel je imao težak start i dosta se trudio da se vrati u bodove. Svi u Renou smo toga svesni, da nas čeka puno posle pre Silverstona", kratak je bio Salvi.