Vilijams je za sutrašnju trku rezervisao prvi startni red


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 20.06.2014.


Vilijams je za sutrašnju trku rezervisao prvi startni red

©WilliamsF1

Rob Smedli, šef odseka za performanse vozila
"Veoma sam zadovoljan. Momci su odradili neverovatan posao. Iako je ovo samo start od 71 kruga, ipak je odlično krenuti sa najboljeg mesta. Moramo dobro da razmislimo o strategiji koja će nam doneti najviše bodova na kraju. Sutra će biti toplije nego danas ali znamo gde mogu da se jave problemi tokom trke i to ćemo pokušati da stavimo u našu korist. Trka će biti odbrambena i pokušaćemo da držimo sve ostale iza nas. Ovo je više nego zaslužena nagrada za ceo tim koji je uložio dosta rada i u fabrici i na stazi."

Felipe Masa (P1, 1:08.759)
"Ovo je neverovatan trenutak za mene, ali ceo tim oseća ovo što osećam ja. Tim ima veoma bogatu istoriju koju mi sada nastavljamo. Danas je poseban dan za sve nas. Početkom treće runde sam naišao na malu gužvu ali kada se računalo, uradio sam najbolje što sam mogao. Sutra nas čeka veliki posao i veoma jak Mercedes iza nas. Današnji dan neću nikada zaboraviti jer je ovo prvi put da me je sin gledao kako osvajam pol poziciju i emocije su me preplavile." 

Valteri Botas (P2, 1:08.846)
"Ovo je sjajan rezultat za ceo tim i veoma sam srećan. Ovo stvarno nije mogla biti bolja subota za nas. Naravno da bih voleo da sam na pol poziciji, ali Felipe je imao mnogo bolji krug kada je bilo najbitnije i zaslužio je. Malo sam prebrzo ušao u krivinu 6 i to me je koštalo mesta. Sutra ćemo imati težak zadatak jer su Mercedesi i dalje najbrži u karavanu. Strategija će biti od presudnog značaja i moramo dobro da razmislimo o njoj. U znatno smo boljoj poziciji nego Ferari i Red Bul i trebalo bi da bude dosta zabavno."