Mihael Šumaher izašao iz kome !!!


autor: Vladimir Kosjer | datum objave: 15.06.2014.


Mihael Šumaher izašao iz kome !!!

©

Menadžerka sedmostrukog svetskog F1 prvaka, Sabina Kem, danas je potvrdila da je Mihael izašao iz kome, šest i po meseci nakon decembarske nesreće na skijanju, posle koje je dobio ozbiljne povrede.Kem je bila jedina osoba koja je davala zvanične informacije o Šumaheru tokom njegovog oporavka, posle stravične nesreće u ski centru Meribel u Francuskoj.

"Mihael je napustio bolnicu u Grenoblu kako bi nastavio mukotrpan proces rehabilitacije. On više nije u komi", potvrdila je jutros Kem.

Da podsetimo, Šumaher je imao 2 operacije u Univerzitetskoj bolnici u Grenoblu kako bi mu doktori uklonili hematome sa mozga i oslobodili pritisak usled njegovog oticanja.

Kem je tada upozorila da će proces oporavka biti mukotrpan i dug, a to je ponovila i u aprilu, kada je rekla da bivši vozač Džordanam, Benetona, Ferarija i Mercedesa daje male, ali ohrabrujuće znake oporavka.

"Mihaelova porodica bi želela da se posebno zahvali svim doktorima, sestrama i terapeutima u Grenoblu, kao i lekarima hitne pomoći koji su prvi izašli na stazu posle nesreće. Svi ste uradili odličan posao tokom tih prvih šest meseci. Porodica bi se takođe zahvalila svim ljudima širom sveta koji su slali želje i molitve o brzom oporavku. Sigurni smo da su itekako pomogle."

"Zamolili bismo vas za dalje razumevanje jer će njegova dalja rehabilitacija biti daleko od očiju javnosti", glasi izjava porodice.

Nije poznato gde će Šumaher nastaviti svoju rehabilitaciju i od porodice ne treba očekivati konferencije i izjave u skorijoj budućnosti.