Ferari nije zadovoljan sa "srećnim" bodovima


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 08.06.2014.


Ferari nije zadovoljan sa "srećnim" bodovima

©FerrariF1

Alonsi je završio na šestoj poziciji uz velike probleme sa balansom njegovog F14T.

"U završnoj fazi trke smo pokupili "srećom" dodatne bodove i ne možemo biti zadovoljni ishodom jer je naš cilj daleko veći od ovog. U početku nisam imao tempo, a nisam ni bio zadovoljan balansom bolida. U drugom stintu se situacija na stazi popravila, pronašao sam ritam i uspeo da se priključim rivalima. Međutim, nismo bili dovoljno brzi da se priključimo borbi".

Alonso ostaje optimističan posle pobede Red Bula i prekida dominacije Mercedesa. To je ujedno i dokaz da Ferari ima razlog da nastavi borbu.

"Ono što je Red Bul uradio u trci pokazuje kako brzo stvari u Formuli 1 mogu da se promene, što mi daje dodatnu motivaciju da idemo ka performasama sa kojima se možemo boriti za pobede. Ovog vikenda smo napravili neke pomake, posebno na polju aerodinamike, ali su i rivali napravili korak napred. Sve što možemo je da nastavimo sa radom i dobro se pripremimo za dolazeće trke", rekao je Alonso.

Raikonen je imao više problema i još slabiju trku od Alonsa. Samo je udes Pereza i Mase uveo Finca u bodove, koji nije uspeo da se dobro snađe sa novom "B" specifikacijom bolida F14T.

"Znali smo da će biti teška trka jer nismo dovoljno brzi na pravcima, a imamo problema i u sporim krivinama. Povrh svega nikada u toku trke nisam mo čistu stazu ispred i uvek sam bio zaglavljan iza rivala. U početku sam imao problema sa kočnicama, a upravljanje je takođe bilo otežano. Posle nekoliko krugova gume su se bolje ponašale ali sam i dalje imao probleme. Dosta vremena sam bio iza Kvjata i to me je koštalo dosta vremena. Iako nam trenutno ništa ne ide na ruku, novi paket nam je dao novi potencijal i sada moramo da pronađemo još performansi koje ćemo izvući iz njega", rekao je Raikonen.