Fors Indija ohrabrena tempom u Kanadi


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 08.06.2014.


Fors Indija ohrabrena tempom u Kanadi

©ForceIndiaF1

Odličan performanse bolida VJM07 pružilo je Hilkenbergu i Perezu šansu da se bore sa Vilijamsom i Red Bulom za vodeće pozocije. Perez je u poslednjem delu trke bio čak i na drugoj poziciji ali su Rikardo, a potom i Fetel uspeli da ga preteknu. U odbrani četvrte pozicije od Mase, Perez je okrivljen za kontakt zbog koga će u Austiji startovati sa 5 mesta lošije pozicije od one koju bude osvojio u kvalifikacijama.

"Veoma mnogo posla u trci, a proći kroz cilj i osvojiti 5. mesto i novih 10 bodova je dobar rezultat. Zaradio sam pozicije zbog udesa Pereza i Mase ali sam izgubio jednu od Batona, pošto sam dobro istrošio gume u borbi sa Alonsom. Ipak, znali smo da ćemo svakako biti među osvajačima bodova. Vreme iza vozila bezbednosti takođe mi nije pomoglo jer sam bio na drugačijoj strategiji od većine vozača koji su mogli da produže stint na super mekim gumama. Uz jedam servis imao sam veći izazov oko čuvanja guma u odnosu na rivale ali sam ipak uspeo da zaradim dosta bodova i borim se sa sa njima, što je definitivno pozitivna stvar", rekao je Hilkenberg.

"U završnom krugu sam branio svoju poziciju u krivini broj 1, a onda sam osetio udarac od pozadi. Bio je jak udar ali sam srećom ostao nepovređen. Stvarno mi je žao tima, imali smo fantastičnu trku danas, strategija sa jednim servisom je odlično funkcionisala. Nije bilo lako u finalnim krugovima. pokušavao sam da sustignem Rozberga, a onda sam imao problem sa elektronikom. Tada me je obišao Rikardo. Uspeo sam da resetujem sistem i borim se do samog kraja. Onda me je sustigao i Fetel i morao sam da prepustim poziciju. Podijum je bio dostižan i jako sam razočaran zbog izgubljenih bodova", rekao je Perez.