Pobede ili otpisana sezona za Ferari


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 22.06.2011.


Pobede ili otpisana sezona za Ferari

©

Fernando Alonso već je 92 boda iza vodećeg Sebastijana Fetela, dok Felipe Masa zaostaje dodatnih 37, a tek je odvožena četvrtina sezone. U poretku konstruktora razlika između Ferarija i Red Bula je još veća, 154 boda.

Skuderija je odbacila sugestije da odustanu od ovogodišnjeg izazivača ali i sami su svesni da će planove odlučiti četiri naredne trke.

"Ako u narende četiri trke ne postignemo dobre rezultate, u ostatku sezone borićemo se za pobedu na svakoj trci ali šampionska titula neće biti u prvom planu. VN Evrope otvara, a VN Mađarske zatvara kvartet trka. Među njima su još VN Britanije i VN Nemačke koje drže ključ jer su to staze na kojima aerodinamika igra najbitniju uloguž", rekao je Tombazis.

Ferari je iz Kanade poneo samo 8 bodova zahvaljujući Masi, napredak je ipak primetan, a šef dizajna Nikolas Tobazis se nada daljem napretku u Valensiji.

U Ferariju su svesni napretka po pitanju performansi, a kako je staza u Španiji slična po karakteristikama onoj u Kanadi dobar rezultat ne bi trebao da izostane. U palnu su dodatna poboljšanja među kojima je i novo zadnje vešanje koje kako su prvi testovi pokazali više godi Pirelijevim gumama.