Skroman učinak Vilijamsa u Montrealu


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 08.06.2014.


Skroman učinak Vilijamsa u Montrealu

©WilliamsF1

Masa je u poseldnjem krugu trke doživeo incident nakon kontakta sa Perezom. U tom trenutku se nalazio na petoj poziciji.

Oba Vilijamsa nalazila su se u prvih pet u ranoj fazi trke. Ipak, kasnije, posle vozila bezbednosti i upadanja u gužvu na stazi, situacija se promenila. Botas je imao problema sa temperaturom motora i kočnica.

Masa je uspeo da se probije napred i bori za četvrto mesto ali je došlo do kobnog kontakta u krivini 1 i stravičnog udara u zid silom od 27 G. Srećom, oba vozača (Masa i Perez) su prošli bez većih posledica.

"Veliko razočaranje je izgubiti minimum petu poziciju na kojoj je bio Felipe. Izgledalo je kao da će prestići Pereza ali se desio kontakt. Valterijeva trka je išla dobro, a onda su se pojavili problemi sa temeraturom kočnica i motora. Većina konkurenata je imala sličan problem. Morali smo da održavamo temperaturu što je uslovilo i pad na poziciju 9 ali je nakon Felipeove nezgode uspeo da zauzme 7. mesto. Na čistoj stazi bili smo veoma brzi, ali smo sve u svemu izgubili dosta bodova danas", rekao je Rob Smedli, šef performasi.

"Nije bio naš dan. Početak trke je bio dobar ali su "Bikovi" bili malo brži nego što smo očekivali, pa smo se koncentrisali na borbu za četvrto mesto. Moramo razmotriti da li smo u pravo vreme odradili drugi servis, jer sam upao u pravu gužvu i zaglavio se iza Fors Indija. To je doprinelo pregrevanju motora i kočnica, pa sam morao da budem rezervisan kako bi došao do kraja trke", rekao je Botas.

"Bio sam jedan od najbržih na stazi, izgubili smo dosta bodova. Srećan sam što sam prošao nepovređen ali sam razočaran zbog onoga što se desilo sa Perezom, takođe i na servisima jer mislim da smo čak mogli da se borimo i za pobedu. Sve ovo pokazuje da imamo dobar auto i ubeđen sam da ćemo imati bolji rezultat na sledećoj trci", rekao je Masa.