Baton imao dosta sreće u Kanadi


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 08.06.2014.


Baton imao dosta sreće u Kanadi

©McLarenF1

Napredak Meklarena u Kanadi ostao bi manje primetan da Baton nakon udesa rivala nije došao do pozicije 4.

Izlazak vozila bezbednosti na startu, loša strategija servisa, kao i gužva u koju su upala oba vozača Meklarena "sakrili" su prave performanse tima.

Baton je na kraju trke, kada se izvukao iz gužve, u okršajima sa Alonsom i Hilkebergom uspeo da dođe do pozicije 6, a nakon udesa Pereza i Mase dograbio je poziciju 4.

"Uhvaćen sam u gužvi, bilo je teško preticati ali sam se na kraju trke ipak izborio. Incident Serhia i Felipea je nešto što niko ne želi da vidi i drago mi je da su dobro. Kockao sam se pri preticanju Alonsa i Hilkenberga ali sam se ipak izborio za bolje pozicije."

"Da je trka bila uobičajena i bez incidenata ne bi stigli do četvrtog mesta. Ipak, tim je napravio mali napredak, trebali bi da budemo zadovoljni", rekao je Baton.

Magnusen je ušao među osvajače bodova nakon udesa Mase i Pereza.

"Pre trke sebi sam rekao da trebam da budem srećan ako osvojim bodove. Sa oba auta među osvajačima bodova ostvarili smo dobar rezultat. Mislim da imamo još dosta posla na sustizanju konkurenata. Naravno svi u timu rade naporno kako bi smo taj cilj i ostvarili. Mislim da nalazimo naš put ka vrhu, dosta toga se dešava i u fabrici".

"Trka je bila dosta frustrirajuća za mene. Morao sam da vodim računa o gumama ali je to bilo teško pošto sam se trkao sa Vernom. Nisam imao tempo da ga preteknem. Ipak, moram da se ohrabrim jer imamo dosta novih delova i strateških koraka koje ćemo da preduzmemo u sledećem periodu. Moramo biti strpljivi jer stvari počinju da se dešavaju u našu korist", rekao je Magnusen.

Meklarenu je ovo druga uzastopna trka na kojoj osvaja bodove, nakon niza od tri trke bez bodova.