Mercedes posustao u Kanadi


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 07.06.2014.


Mercedes posustao u Kanadi

©MercedesAMGF1

Niko Rozberg je nakon trke priznao da nije imao mnogo informacija o problemima koji su ga zadesili.

Nemac je kontrolisao prvi deo trke da bi nakon borbe sa klupskim kolegom počeo da gubi snagu motora. Iste probleme imao je i Hamilton, a Britancu su otkazale i kočnice pa je morao da odustane.

Rozberg se dobro držao do samog kraja trke i odolevao pritisku Pereza, Rikarda i Fetela. Ipak, dva kruga pre kraja, Rikardo koji je bio u naletu nakon preticanja Pereza, uspeo je da ga u DRS zoni pretekne.

"Cela trka je bila velika borba. Uspeo sam da sačuvam poziciju u prvoj krivini, a potom i sve do drugog servisa. Imali smo problema na servisu i ja sam pao nazad. Nisam znao šta se događa, izgubio sam snagu motora i bio veoma spor na pravcima. Izgubio sam dosta vremena i nisam uspeo da se izborim sa Rikardom na kraju trke", rekao je Rozberg.

Iako nije pobedio, Nemac je povećao svoje vođstvaom nad klupskim kolegom Hamiltonom na 22 boda.

Mercedes je nakon trke objasnio gubitak snage na oba bolida W05.

"Kvar na elektornici izazavo je otkazivanje MGU-K u na oba bolida. Odlazak u boks dodatno je podigao temperaturu kočnica, a Hamiltonova greška i izletanje sa staze, dodatno je opteretila kočnice prašinom, pa je došlo do pregrevanja. Oba vozača su nastavila da forsiraju, a Hamiltonova greška je izazvala i njegovo odustajanje. Mogli smo da timskom naredbom zamrznemo poredak i možda dođemo do cilja sa oba auta, ali publika nije došla da to gleda, a mi nismo doši da to radimo", rekao je Toto Volf.