FIA želi da smanji podešavanja motora


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 20.06.2011.


FIA želi da smanji podešavanja motora

©

Podešavanje ili mapiranje motora pred kvalifikacije i trku, uz usmerene gasove kroz produvani difuzor, bili su jedan od glavnih aduta vodećih timova. FIA želi da uvede više jednakosti i reda u ovaj segment.

Tehnički delegat Formule 1 Čarli Vajting, obavestio je timove da zabrana mapiranja motora između kvalifikacija i trke stupa na snagu odmah.

U teoriji ovo znači da su timovi mogli mapirti motor na kvalifikacijama da sagoreva više goriva i daje veću snagu i bolje performanse, a za trku podesiti agregat u ekonomičniji mod, kako bi se imalo goriva da se trka završi i produžio njegov vek.

Red Bul-Reno je ekipa koja je usavršila ovaj sistem (mapiranje motora, produvani difuzor i izduvni gasovi punom snagom bez pritiskanja pedale gasa, zarad aero i generalnih performansi), tako da su njihove preformanse u kvalifikacijama nedostižne za konkurente, dok u trci rivali imaju nekakve šanse u borbi sa ovim timom.

Restrikcija mapiranja motora dolazi u trenutku kada FIA uvodi zabranu duvanja izduvnih gasova punom snagom kroz produvani difuzor kada je pedala gasa slobodna, tako da od trke na Silverstonu možemo imati znatno dinamičniju i izjednačeniju situaciju na gridu.