Baton: Tempo razvoja ohrabruje


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 01.06.2014.


Baton: Tempo razvoja ohrabruje

©McLarenF1

Od završetka na podijumu u Australiji forma Meklarena je bila u padu sve do duplog završetka u bodovima u Monaku, kojim je prekinut niz od tri trke izvan bodova.

"Bodovi u Monaku dosta znače za čitav tim, posle par trka u kojima smo imali problema. Očito, još uvek smo daleko od pozicije na kojoj želimo da budemo ali je bitno da zadržimo naš kuntinirani razvoj kroz čitavu sezonu. Iako smo još uvek daleko iza lidera sustigli smo nivo razvoja sa početka sezone, što je veoma pozitivno.", rekao je Baton.

Kanada je jedna od Velikih nagrada na kojima je Baton trijumfovao, a pobeda iz 2011-e svakako mu je jedna od omiljenih. Kiša je odigrala bitnu ulogu, a po Batonovim rečima Meklaren mora biti spreman za sličan scenario.

"U Kanadi vreme uvek može da odigra ključnu ulogu. Prognoza za sada izgleda dobro ali nikada ne znate kako će vreme biti sledećeg jutra".

"Zaista uživam u Velikoj nagradi Kanade. To je jedna od trka na kojima se odlično osećam. Grad je fantastičan, fanovi takođe, lojalni sportu i pružaju veliku podršku. Staza pruža odličnu priliku za borbu i pravu predstavu Formule 1", rekao je Baton.