Kejtrem nije na prodaju


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 26.05.2014.


Kejtrem nije na prodaju

©CaterhamF1

"Kejtrem Grupa nije na prodaju. Volimo ono što radimo i uvek gledamo unapred ka novim investicijama. Situacija je slična kao i kada smo osnvali Er Aziju".

"Da, konstantno izazivamo sami sebe i donosimo nove odluke po pitanju svega, od strukture do projekata Grupe. To je normalno za biznis ali to ne znači da nešto prodajemo", rekao je Fernandez u zvaničnoj izjavi.

Glasine koje su se proširile u Monaku nagoveštavale su prodaju kako tima tako i cele grupe ali je Fernandez izjavi da su Kamarudin Meranun, vlasnici deonica i on lično u potpunosti posvećeni brendu Kejtrem.

"Naravno, Kejtrem Grupa aktivno radi na potrazi dodatnih investicija kako bi ostvarila ambiciozne planove razvoja", dodao je on.

Kejtrem je u Monaku ostvario najbolji rezultat u sezoni osvajanjem pozicija 11 (Erikson) i 13 (Kobajaši) ali su ipak izgubili bitku sa Marusijom koja je prva došla do bodova od timova sa začelja. Podsetimo Kejtrem, Marusija i već ugašeni HRT počeli su svoju F1 avanturu 2010. godine i do VN Monaka niti jedan od timova nije uspeo da osvoji bodove.

Kejtrem je tako uz Zauber, koji se takođe nalazi u teškoj finansijskoj situaciji, jedini preostali tim koji ove sezone nije zabeležio bodove.